Noi oportunități de colaborare între oamenii de cultură de pe ambele maluri ale râului Nistru

IMG_9944_02

Un nou început pentru comunitatea oamenilor de cultură din localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru. Aceștia vor avea posibilitatea să colaboreze și împreună să dea start unor proiecte noi în domeniul artei. Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD a lansat platforma de cultură.

Principalul obiectiv al platformei este de a crea conexiuni între colectivele artistice din instituțiile de cultură de pe ambele maluri ale râului Nistru, renovate anterior în cadrul Programului european de consolidare a încrederii.

Astfel, ansamblurile artistice, colectivele de dansatori sau cercurile de creație din Casele de cultură din localitățile Coșnița, Doroțcaia, Molovata, Slobozia-Dușca, precum și cele de pe malul stâng: Rașcov, Carmanova, Nezavertailovca și Dubăsari vor fi îndemnate să organizeze activități culturale comune: concerte, expoziții, și altele.

„Sunt evenimente care vor apropia locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru și îi vor îndemna să muncească cot la cot pentru realizarea unui scop comun”, a menționat Jarek Domanski, Manager de proiect în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Platforma de cultură, realizată de ICOM Moldova în parteneriat cu Agenția „Paragon” din Bender, va identifica și acoperi domeniile tematice de instruire. Ulterior, instituțiile vor putea obține, în baza unui concurs, granturi în valoare de 20 mii Euro pentru organizarea activităților comune de ordin cultural.

Din 2009, peste 70 de instituții sociale de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost renovate cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

În parcursul anului curent, instituțiile de profil cultural, sportiv, educațional, mediu și medicină, renovate anterior, vor fi încurajate să se includă în platforme tematice pentru a spori cooperarea și astfel, pentru a consolida încrederea între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente