(foto) Zece din cele mai impresionante sculpturi gigantice din lume

3

Pricipalele atracții turistice ale lumii sunt peisajele, fenomenele naturii, castelele, orașele, picturile sau, mai rar, statuile izolate. Cu toate acestea, există unele statui a căror notorietate rivalizează cu cele mai de seamă atracții și nu puțini sunt cei care călătoresc mii de kilometri, fascinați de ideea că vor vedea cu ochii lor o asemenea minune a lumii. De cele mai multe ori, ele nu sunt expuse în muzee, le găsești în locurile cele mai neașteptate și aproape totdeauna reprezintă imaginea emblematică a regiunii, dacă nu chiar a țării, scrie călătorul.net.

#1. Spoonbridge and cherry, New Englad, SUA

spoon-bridge

 

Spoonbridge and Cherry este o statuie realizată în anul 1985 de către Claes Oldenburg și dedicată soției sale. Sculptura sa a fost realizata într-o curte din New England, iar statuia ilustrează o lingură de foarte mari dimensiuni, ce cântărește 2630 kilograme și o cireașă ce are o greutate de 544 de kilograme. Această sculptură are o înălțime de 15,7 metri.

 

#2. Die Badende, Hamburg, Germania

2

„Die Badende” este o statuie gigant amplasată în lacul Binnenalster din Hamburg. Statuia are dimensiuni impresionante, având 3 metri înălțime și 30 de metri lungime. Statuia inovatoare ilustrează o femeie care se scaldă în apa lacului.


#3. Forever Marilyn, California, SUA

3

„Forever Marilyn” este o sculptură gigant, dedicată celei mai cunoscute vedete americane, Marilyn Monroe, fiind realizată de către artistul Seward Johnson. Statuia o surprinde pe Marilyn, în una dintre cele mai cunoscute ipostaze ale sale, aceea de balerină din filmul „Şapte ani de căsnicie”. Statuia gigant dedicată lui Marilyn Monroe a fost inaugurată în 2011 și are o înălțime de 7,9 metri.

 

#4. Fata visătoare, St. Helen, Marea Britanie

dream girl

„Dreaming Girl” este o statuie gigant ce se găsește la jumătatea distanței dintre Liverpool și Manchester în localitatea St. Helen. Sculptura este creată de artistul de origine spaniolă Jaume Plensa și are o înălțime de 20 de metri.

 

#5. Ferăstrăul Monstru, Tokyo, Japonia

5

„Ferăstrăul monstru” este o sculptură uimitoare gigantică ce măsoară 15,4 metri înălțime, fiind amplasată în fața clădirii Tokyo Big Sight.

 

#6. Câinile gigant de argint, Colorado, SUA

dog

Această statuie uimitoare se află în orașul Denver, chiar în fața unui adăpost de animale. Sculptura a fost realizată de către 2 artiști și are o înălțime de peste 6 metri, iar seara este iluminată de mai multe LED-uri.

 

#7. Statuia robinetului magic, Cadiz, Spania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Statuia robinetului magic este o sculptură bizară ce reprezintă un robinet care pare la prima vedere că plutește în aer datorită forței apei. În realitate, el este susținut de o țeavă bine ascunsă de jetul de apă. Prin această tehnică, mai funcționează și alte 6 robinete „magice” în lume. Robinetul magic se găsește în parcul Aqualand din Cadiz (Spania).

 

#8. Buddha cel Mare: Monywa Buddha

Monywa, Reclining Buddha with Didier

Această statuie realizată în anul 1991 se află în Myanmar și are ca temă, moartea și intrarea în stadiul de nirvana, una dintre cele mai cunoscute teme din cultura budistă. Statuia lui Buddha din Myanmar măsoară 115 metri și este rabatabilă, astfel vizitatorii pot intra în interiorul ei unde vor găsi peste 9.000 de imagini cu Buddha și discipolii săi.

 

#9. Păianjenul lui Louise Bourgeois

9

Păianjenul lui Louise Bourgeois este o altă sculptură gigant uimitoare din centrul Londrei, realizată din oțel inoxidabil, ce înfățișează un păianjen de sex feminin înalt de 9 metri. Statuia a fost realizată de către Louise Bourgeois, un artist de origine franceză, în anul 1999.

 

#10. London Ink Swimmer

swimer

Este una dintre cele mai renumite statui gigant din lume, fiind situată în apropiere de Tower Brigde. Are o înălțime de 3 metri și o lungime de 14 metri. Această statuie înfățișează după cum poți observa din poză un bărbat care înoată într-un gazon. Statuia este admirată de milioane de oameni care vin în fiecare an să o fotografieze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente