HelpX – platforma care te ajută să călătorești prin lume (aproape) gratis

helpx-backpackers
Foto: Topsy.fr

Călătorii gratis, pare un vis, nu-i așa? Iată că acest vis poate deveni realitate. În aprilie 2001, a fost lansată o platformă Help Exchange (HelpX) de către Rob Prince din Marea Britanie.

El a călătorit câțiva ani prin Australia și Noua Zeelandă, timp în care a lucrat în diferite locații pentru cazare și uneori pentru mâncare. Locurile în care muncea, de obicei erau ferme sau hosteluri. Cum dădea peste altfel de propuneri de angajare? Le găsea afișate în hosteluri pe tabla de anunțuri sau în broșurile lăsate de către angajatori. Desigur că cel mai simplu era să fie să găsească astfel de anunțuri online, dar cum așa sistem nu era disponibil la acel moment, el a decis să dezvolte unul, scrie Diana Mocanu pe blogul său.

HelpX a crescut de-a lungul anilor, mărindu-și baza de date atât prin numărul de gazde (angajatori) cât și prin ajutoare (voluntari).

Cu ajutorul HelpX îți poți găsi gazde oriunde în lume, care pentru o muncă de câteva ore pe zi, îți oferă cazare și mâncare. Munca presupune de la a preda o limbă străină, a avea grijă de o casă, hostel, animale, până la lucru pe câmp (este foarte variată și e în dependență și de ce poți tu să faci). Unica condiție este să îți achiți singur biletul până la destinație.

Photo Credit: Ways of Wanderers
Photo Credit: Ways of Wanderers

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de aceasta? Te înregistrezi pe platformă respectivă – www.helpx.net, cauți țara de destinație, alegi ce ți-ar plăcea să faci și te înțelegi cu gazda.

„Eu vă încurajez să faceți asta, pentru că veți acumula multă experiență, veți ieși din bula voastră de confort, veți învăța să vă depășiți limitele, veți comunica cu oameni interesanți, veți învăța o limbă străină, veți începe să deveniți mai independenți în decizii și acțiuni” spune Diana Mocanu pe blogul său.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente