Primara de Drochia riscă să fie demisă: „Se încearcă organizarea unui atac raider”

Glia Drochiana

Primara de Drochia, Nina Cereteu, membră al Partidului Nostru, susține că, după atacul raider asupra municipiului Bălți, organizat de către reprezentanții Partidul Democrat, acum se încearcă răsturnarea puterii la Drochia, transmite Curentul cu referire la postul BTV.

Nina Cereteu a spus pentru BTV că, atacul raider, ca și în cazul municipiului Bălți, este organizat de către consilierii democrați și vice-primarul Victor Darie. Ea susține că, Darie, care ar fi în complot cu democrații, din toamnă asigura interimatul primarului, deoarece Cereteu se afla în concediu de maternitate.

În această perioadă el a reușit să stabilească legături cu democrații, astfel că, vor împreună încearcă să o demită. Postul tv respectiv precizează că, Nina Cereteu, aleasă în anul 2015 din partea ”Partidului Nostru”, a fost nevoită să întrerupă concediul de maternitate, pentru a preveni atacul raider asupra Drochiei. Totodată, în perioada concediul, mai mulți oameni s-au plâns edilei orașului pentru acțiunile lui Darie.

Astfel, ieșind la lucru pe 20 decembrie, Cereteu a descoperit un șir de încălcări grave admise de către Victor Darie. Însă, ea a fost vizitată de către ofițerii Centrului național anticorupție, care, fără nici un motiv, au început să se intereseze din ce cauză ea a întrerupt concediul de maternitate. Totodată, democrații urmăresc ca consiliul orășenesc să nu-l demită pe vice-primarul orașului, care poate prelua funcția de primar.

La rândul său, Cereteu consideră că în timpul apropiat ea ar putea fi demisă. Reporterii BTV, consideră că aceste evenimente au loc pe un fundal foarte interesant. Timp de un an, Cereteu a reușit să extindă rețeaua de iluminare stradală, a amenajat străzi și grădinițe de copii. Toate acestea au loc întru-un oraș abandonat de către autoritățile centrale. Timp de 25 de an, în oraș nu s-a făcut nimic pentru dezvoltare, sau cel puțin pentru întreținerea infrastructurii.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente