(foto) 10 locuri de pe pământ unde este interzis să faci selfie

orig_30033
Foto: desktopimages.org

Selfie este un cuvânt despre care știu toți tinerii secolului smartphone-urilor și a selfiestick-urilor. Acest fenomen cunoaște o deosebită faimă și este deseori practicat de persoanele din jurul nostru. Știa oare Buzz Aldrin în 1966 atunci când a făcut primul „selfie” în spațiu, că vor apărea locuri pe pământ unde selfie-ul va fi interzis? Acestea sunt 10 locuri de pe pământ unde este interzis să faci selfie.

#1. Mausoleul lui Lenin

Photo Credit: puterea.ro
Photo Credit: puterea.ro

Moscova este un oraș frumos, iar turiștii se fotografiază cu mare plăcere în Piața Roșie. Majoritatea doresc să ajungă și la Mausoleul lui Lenin, pentru a vedea corpul lui Vladimir Ilici, care a jucat un rol foarte important în istoria Rusiei. Să facă un selfie însă, nu li se va permite, deoarece acest lucru este interzis.

#2. Abu Dhabi

visiterdubai.fr
Photo Credit: visiterdubai.fr

În partea estică a Abu Dhabi, selfie-ul dar și pozele obișnuite sunt interzise în multe locuri, printre care Palatul Regal și pista pentru Formula 1. Turiștii care fotografiază aceste locuri pot fi arestați.

#3. Lacul Tahoe, SUA

Photo Credit: hdontap.com
Photo Credit: hdontap.com

Turiștilor care vin să admire frumusețea lacului Tahoe nu le este recomandat să facă selfie, deoarece mulți dintre ei intră prea mult în habitatul unor animale periculoase și pot suporta consecințe grave.

 #4. Turnul Eiffel

Photo Credit: desktopimages.org
Photo Credit: desktopimages.org

Poate ați văzut sau chiar aveți poze lângă faimosul turn din Paris. Este permis să îl fotografiați sau să faceți selfie în timpul zilei. Este interzis însă să postați poze cu Turnul Eiffel în timpul nopții. Aceasta se datorează faptului că show-ul de lumini este elaborat cu multă sârguință de anumiți specialiști, ceea ce face ca acest turn faimos să fie o operă de artă. Munca lor este protejată de drepturi de autor.

#5. Pamplona

Photo Credit: ibtimes.com
Photo Credit: ibtimes.com

Conducerea spaniolă a introdus o lege prin care interzice selfie-urile în timpul alergatului. Anual, în Pamplona se organizează un maraton în care se aleargă spre tauri și nu spre tradiționalul „Finish”. Astfel, o mulțime de oameni dorind să facă un selfie pentru a le arăta apoi prietenilor, primesc traume, această interzicere fiind una necesară. Cei care nu se supun legii sunt amendați cu până la 2 000 de euro.

#6. Taj Mahal

unesco.org
Photo Credit: unesco.org

Această construcție arhitecturală deosebită și faimoasă atrage anual în India milioane de turiști. Cel mai probabil, la fel de frumoasă este și înăuntru, însă acest lucru îl putem afla doar din vizitele proprii și nicidecum din selfie-urile turiștilor, întrucât administrația a interzis strict orice tip de fotografiere în interiorul Palatului.

#7. Palatul Soarelui Kimsusan

viza.md
Photo Credit: viza.md

Fotografierea și filmatul sunt interzise în întreaga Coree de Nord, cu atât mai mult în Palatul Kimsusan, care de fapt este mausoleul rămășițelor lui Kim Ir Sen și ale lui Kim Chin Ir. Nici poliția și nici cetățenii de rând nu vă vor permite selfie-uri sau fotografii cu idolii lor.

#8. Mecca, Arabia Saudită

aljazeera.com
Photo Credit: aljazeera.com

În Mecca, anual se strâng milioane de oameni pentru pelerinaj, în centrul religios al musulmanilor din întreaga lume.Vizitatorii sunt chemați să se autoexprime dar nu prin prisma selfie stick-urilor. Telefoanele sunt permise, însă vizitatorii sunt sfătuiți să se abțină de la ele.

#9. Disneyland

Photo Credit: wdpromedia.com
Photo Credit: wdpromedia.com

Acest loc este visul oricărui copil, dar poate fi în același timp un loc foarte trist pentru iubitorii de selfie. Din cauza unui accident în care un vizitator a scăpat monopodul din mână punând astfel viața oamenilor în pericol, folosirea selfie stick-urilor este interzisă. Lucrătorii parcului de distracții au fost nevoiți să oprească caruselul pentru a scoate acel monopod.

#10. Plage de la Gravette

Photo Credit: seeantibes.com
Photo Credit: seeantibes.com

În această plajă faimoasă din sudul Franței sunt două sectoare unde selfie-urile sunt oficial interzise. (No Braggies Zone). Dar așa cum în urma unor analize, aproape 1/3 din britanici nu își pot închipui odihna fără selfie, pe plajă au fost introduse unele zone unde sunt permise fotografiile. Pe teritoriul plajei stă „Poliția Moralei”, care are grijă ca aceste reguli să nu fie încălcate.

Surse: fresher.ru, youtube.com.

Articol de Dorian Zlatan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente