(foto, video) A fost inaugurată Filarmonica din Hamburg – o minune a arhitecturii moderne

1
Foto: elbphilharmonie.de

Filarmonica din Hamburg a fost inaugurată oficial în urmă cu câteva zile şi a atras deja admiraţia vizitarilor de pretutindeni. Elbphilharmonie, după numele german, sau #Elphi după numele Social Media, este concepută ca un spaţiu complex în care muzica, nu doar cea clasică, poate fi ascultată şi apreciată, menționează Mediafax.ro.

Impresionanta clădire a Filarmonicii din Hamburg este deja prezentată de site-ul Trip Advisor ca o locaţie de neratat pentru turişti. Faţada construcţiei este de cărămidă şi datează din anul 1966. De fapt, faţada aparţine depozitului Kaispeicher A, pe locul căruia a fost construită Filarmonica.

Photo Credit: internationalartsmanager.com
Photo Credit: internationalartsmanager.com

Deasupra bazei de cărămidă se ridică o structură de sticlă, cu un acoperiş în valuri. Acest acoperiş este unul din cele mai mari atuuri ale clădirii, fiind admirat atât de turişti, cât şi de arhitecţi. Filarmonica se mândreşte cu o orgă cu 68 de registre construită de Klais Orgelbau.

Sala cea mare poate primii până la 2.100 de spectatori, iar sala de recitale, sau Kleiner Saal, poate găzdui o audienţă de până la 550 de persoane.  Până la această dată au fost vândute toate cele 500.000 de bilete disponibile pentru evenimente planificate până în vara acestui an.

Photo Credit: ndr.de
Photo Credit: ndr.de

Ca orice proiect de amploare, Filarmonica din Hamburg nu este lipsită de controverse. Clădirea a depăşit de 10 ori bugetul adoptat iniţial, de 77 miloane de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente