Graphic Design Academy: Participantele au creat în Adobe Illustrator primele felicitări de Crăciun

15492289_1392252047474765_6877738369438659594_n

Prima lecție a cursului Graphic Design Academy, marca LeaderSHE, s-a desfășurat ieri, la data de 10 decembrie. Astfel, cele 22 de participante au făcut cunoștință cu primul instrument de care vor avea nevoie, Adobe Illustrator.

Pe parcursul a cinci ore, fetele au cercetat primele instrumente și au învățat să deseneze primele figuri: cercuri, stele, triunghiuri, din care mai apoi au avut sarcina de a crea câte o felicitare de Crăciun. Entuziasmate și foarte curioase, au profitat din plin de imaginația proprie, iar la finalul lecției s-au lăudat cu cele mai diverse figurine și cele mai neobișnuite combinații de culori.

„Am ales cursurile de Graphic Design pentru că este un lucru foarte necesar în ziua de azi. Am învățat astăzi cum să alegem corect formatul, cum să lucrăm cu paleta de culori și cum să facem un brăduț, iar la sfârșit vom printa fiecare felicitarea pe care am realizat-o”, spune participanta Veronica Hajdeu.

La acest curs s-au înregistrat aproximativ 50 de persoane, dintre care au fost selectate doar 22, iar pentru a simplifica procesul de învățare, s-au format două grupe. În acest mod, comunicarea dintre coordonator și participante este mult mai eficientă și mai apropiată.

Cursurile de graphic design sunt desfășurate de către Olesea Nistor, specialist în domeniu, cu o experiență de muncă de trei ani. „Pentru mine în viață este foarte important să aduc un impact în societate,  acum trei ani am descoperit ceva nou pentru mine, care mă face fericită și vreau să împart această fericire și cu alte fete, anume ceea ce reprezintă Graphic Design.  Consider această profesie creată în mod egal și pentru femei, pentru că ele, încă de la crearea lumii, sunt cele ce aduc frumosul în societate”.

Totodată, Marina Covalciuc, co-fondatoare LeaderSHE menționează mai multe despre importanța acestui curs. „Suntem martorii unei noi ere și etape în dezvoltarea personală, nu cea prin cunoștințe teoretice, dar prin abilități tehnice (hard skills). Abilitățile în Graphic Design fac parte din acele cunoștințe care nu se formează la nici o facultate și în același timp cererea, atât personală cât și din partea companiilor, crește în fiecare zi”.

Graphic Design Academy este organizat pentru prima dată de către Asociația LeaderSHE. Cursul se va desfășura pe parcursul a două luni, în urma cărora participantele vor putea deja să creeze propriile afișe, animații și logotipuri și este destinat tinerelor cu vârsta cuprinsă între 16-21 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente