Pentru iubitorii de vin: Surprizele și magia care ne așteaptă la a IV-a ediție „Wine Friendly”

15251731_1824938051127128_1634370046950113280_n
Foto: Instagram: @arinacretu

Sărbătorile de iarnă vin cu surprize și magie pentru amatorii Vinului Moldovei. O nouă campanie „Wine Friendly” se va desfășura în ajunul Vernisajului Magic, în perioada 9-28 decembrie. Ediția a IV-a a campaniei, tradițional, va fi organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Scopul proiectului este de a continua familiarizarea publicului larg cu noțiunea „Wine Friendly” și a încuraja consumul conștient al vinului de calitate. În același timp, ne propunem să sporim calitatea de servire a vinurilor în localurile din Republica Moldova. Așteptăm toți doritorii și curioșii să descope și să cunoască Vinul Moldovei la evenimentele Wine Friendly!”

Și de această dată campania va surprinde prin degustări ghidate de sommelieri certificați, organizate în 10 localuri acreditate sau în proces de acreditare Wine Friendly. Aceștia vor prezenta vinuri spumante, albe și roșii cu IGP, IceWine / de desert / pelicular. Una dintre noutățile ediției este includerea divinului în lista băuturilor degustate în cadrul evenimentelor.

 

wine-friendly-iv

 

O altă surpriză care îi așteaptă pe toți participanții sunt cadouril special concepute pentru adevărați cunoscători ai Vinului Moldovei. , Astfel, vizitatorii vor putea participa la o tombolă, la care vor avea posibilitatea să câștige bilete la Vernisajul Vinului sau un coș ce va conține cele 5 vinuri degustate la master-class-ul la care au fost prezenți.

Diana Lazăr, Vicedirector, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova: „Programul „Wine Friendly”, conceput cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, are deja 22 de membri acreditați și 8 – în proces de acreditare, fiind creat și consolidat ca platformă de colaborare între restaurante, producătorii de vinuri și consumatorii Vinului Moldovei. În cadrul programului ajutăm localurile să amelioreze serviciul vinului, să dezvolte cultura vinului printre clienții lor, precum și facilităm dialogul lor cu companiile vinicole.”

Alege un local „Wine Friendly”!

Dacă alegi un local care este acreditat „Wine Friendly”, acolo vei găsi o selecție impunătoare de vinuri, un meniu select și o atmosferă prietenoasă. În plus, restaurantele deținătoare ale acestui titlu împărtășesc o pasiune deosebită pentru vinurile de calitate, pe care ți le vor recomanda, te vor ajuta să le alegi și ți le vor servi ca la carte. Pentru o experiență culturală și gustativă de excepție, intră într-un „Wine Friendly Restaurant”, unde selecția vinurilor face un tandem armonios cu meniul gastronomic.

Urmărește-ne pe  pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a te înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

Despre programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente