(foto) Află secretul unui Croissant adevărat

cover-1

Paris… Turnul Eiffel… Cu toții cred că am auzit despre obiceiurile francezilor atunci când vine vorba de micul dejun. Imaginea celebrului croissant proaspăt în formă de semilună, servit alături de o cafea cu lapte la terasa unei braserii pariziene, a făcut înconjurul lumii.

Oare putem servi acest deliciu la noi în țară sau trebuie neapărat să mergem la Paris? Da, puntem găsi croissante și în Chișinău, dar oare cum putem să deosebim acel gust al croissantului veritabil de unul care a deviat de la rețeta tradițională?

1

Deși croissantele sunt un simbol al micului dejun franțuzesc, țara lor de origine rămâne a fi Austria. Anume acolo de pest 8 secole în urmă au apărut copturile în formă de semilună. În sec. XVIII ele au ajuns în Franța, dar de la varianta austriacă s-a păstrat doar forma. Ingredientul principal în varianta franceză a devenit untul.

3

4

Untul este secretul care face diferența dintr-un croissant adevărat și o simplă chiflă în formă de semilună. Grăsimea untului utilizat în producerea croissantului trebuie să fie de minim 82,5%. Doar așa putem obține un croissant aromat ce se va topi în gură. Tot untul este ingedientul care contribuie la formarea renumitelor straturi din interiorul croissantului.

6

Croisante veridice le poți găsi în rețeaua de restaurante Star Kebab. Zilnic, aici ai posibilitatea să vezi pe viu procesul lor de coacere și să simți aroma croissantelor proaspăt scoase din cuptor. Aici vei găsi găsi clasicul croissant francez, dar și croissante cu nutella, cremă fiartă și gem de caise. De asemenea, poți comanda orice cantitate de croissante și ele vor fi gata în doar 45 minute.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente