Audieri în Parlament cu privire la dosarul produselor alimentare alterate livrate în şcoli şi grădiniţe

5-19

Reprezentanţii instituţiilor responsabile de sectorul alimentaţiei publice vor fi audiaţi în Parlament în dosarul asigurării cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din capitală. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa Legislativului, relatează MOLDPRES.

Iniţiativa a venit din partea deputaţilor socialişti, iar ulterior a fost susţinută de către celelalte formaţiuni parlamentare.

În cadrul şedinţei deputaţii au cerut ca în Parlament să se prezinte Premierul Pavel Filip, ministrul Sănătății, ministrul Educației, șeful Centrului Naţional Anticorupţie și reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Totodată, speakerul Andrian Candu a anunţat că Biroul Permanent al Parlamentului urmează să întocmească lista instituțiilor care vor fi invitate la raport în plenul Legislativului, iar audierile vor avea loc în ședința de săptămîna viitoare.

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au reținut ieri 18 persoane, în dosarul de trucare a licitațiilor publice privind asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din capitală. În total 23 de persoane au statut de învinuit în cadrul acestui dosar şi urmează a fi audiate.

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente