O profesoară de clasele primare şi complicii ei, trimişi în judecată pentru trafic de droguri

prison

Procuratura municipiului Chişinău şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au finalizat urmărirea penală şi au trimis în judecată cauza penală de învinuire a opt membri ai unei grupări criminale, specializate în contrabandă şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari (buprenorfin „SUBUTEX”).

Potrivit probelor acumulate, membrii grupării criminale au introdus substanţa psihotropă – buprenorfin (SUBUTEX) pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă din Franţa, tăinuindu-o de controlul vamal. În Republica Moldova substanţa indicată a fost prelucrată şi comercializată în diferite raioane ale ţării.

Urmare a unui complex de măsuri speciale de investigaţii, realizate în vara acestui an în raioanele Rezina şi Orhei au fost reţinuţi opt membri ai respectivului grup criminal. Inculpaţii au vârstele cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Orhei, Rezina şi Râbniţa, printre aceştia figurând şi o profesoară de clasele primare de la un liceu din Orhei. În cadrul percheziţiilor corporale şi în locuinţele acestora au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari şi bani proveniţi din activitatea criminală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate de procurori, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Operaţiunea de documentare a acţiunilor ilicite ale inculpaţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în colaborare cu angajaţii Direcţiei Antidorg din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente