Consulul moldovean la Istanbul a fost reţinut sub bănuiala de acte de corupţie

arestat dupa gratii net
Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Consulul general al Republicii Moldova la Istanbul, Veaceslav Filip, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore sub bănuiala de acte de corupţie.

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a declarat că diplomatul are calitatea de bănuit, iar procurorii anticorupţie efectuează percheziţii atât la domiciliul consulului, cât şi pe alte adrese.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precizează că a luat notă de reţinerea lui Veaceslav Filip. Consulul activează în cadrul sistemului diplomatic din 15 iulie 1993 şi pe parcursul activităţii profesionale nu au fost depistate nereguli, acesta având o prestaţie buna în serviciu şi fiind un coleg dedicat.

În context, MAEIE considera necesar a face apel către organele de drept, presă și public privind respectarea prezumției nevinovăție a persoanei reținute, stipulată în Constituția Republicii Moldova care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale.”

Ministerul Afacerilor Externe precizează că va coopera cu ancheta şi va pune la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru a face claritate pe caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente