Autoritățile de la Chișinău au emis mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi

renato

Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a admis cererea procurorilor şi a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele liderului Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, primar de Bălţi. Termenul arestului preventiv va fi calculat din momentul în care Renato Usatîi va fi reţinut. Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, Usatîi urmează să fie anunţat în urmărire, iar pe perioada arestului va fi deţinut în Penitenciarul nr. 13, transmite IPN.

Renato Usatîi a fost pus sub învinuire în data de 22 octombrie. În demersul înaintat judecătorului s-a menţionat că Renato Usatîi a fost citat la organul de urmărire penală, însă nu s-a prezentat.

Avocatul lui Renato Usatîi, Ion Cerga, a declarat că toate procedurile procesual-penale au fost efectuate cu rapiditate. „Argumentele apărării nu au fost ascultate, verificate şi evaluate. S-a rămas pe poziţia procurorului, că la noi astăzi se poate cita persoana printr-un SMS de pe un telefon necunoscut”, a declarat Ion Cerga, adăugând că decizia va fi contestată la Curtea de Apel.

Pe numele lui Renato Usatîi a fost emis mandat de arestare pentru faptul că nu s-a prezentat în instanţă când a fost citat şi în baza declaraţiilor făcute de către părţi în două cauze penale pe faptul dobândirii ilicite de bunuri şi tentativei de omor faţă de omul de afaceri Gherman Gorbunţov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente