Start pentru înregistrare. Lista candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova

colaj presedinti

Astăzi, 31 august, începe oficial perioada electorală, exact cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Astfel, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrarea la Comisia Electorală Centrală (CEC).

În același context, astăzi mai multe partide își vor anunța oficial candidații pentru funcția de președinte. Printre acestea sunt: PSRM, PL, PDA, PAS, PDM, PN.

#1.  Membrii Consiliului Republican al PSRM s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară lângă Mănăstirea Căpriana. Cu votul unanim al acestora, Igor Dodon a fost ales candidatul PSRM pentru funcția de președinte.

paginaeuropeana.ro

 

#2. În același timp, Biroul politic al Partidului Liberal a votat pentru candidatura lui Mihai Ghimpu la funcția de președinte al țării. 

ziuaconstanta.ro

 

#3. Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” l-a desemnat pe Andrei Năstase drept cadidat la funcția de preşedinte al Republicii Moldova. Decizia a fost anunțată încă ieri, 30 august, printr-un comunicat de presă.

Y. Semenowa

 

#4.  Consiliului Național Politic al PPEM a votat în unanimitate pentru candidatura lui Iurie Leancă la funcția de președinte.

DSC_3887

 

#5. Tot astăzi, liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi a depus azi cererea la CEC pentru a-l înregistra în campania prezidențială pe Dmitrii Ciuboșenco, ca reprezentant al Partidului.

ciubashenco

 

#6. Maia Sandu a fost desemnată oficial în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 31 august, de către Consiliul Politic Național PAS.

unnamed (1)

 

#7. Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova, întrunit în ședință pe 31 august anul curent la Chișinău, a susținut desemnarea președintelui partidului, Marian Lupu, în calitate de candidat al PDM la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

 

#8. Deputatul neafiliat Valeriu Ghileţchi a organizat prima întâlnire a grupului de iniţiativă pentru campania electorală din 30 octombrie 2016.

#9. Pe parcursul zilei de 1 septembrie, alți 2 candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor. Este vorba de Corj Mihai – solicitant individual; Croitor Artur- solicitant individual.

Potrivit Mold-Street, scrutinul din octombrie ar putea fi cel mai scump din istorie cu un buget de 100 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente