Usatîi susține că pe numele lui Plahotniuc va fi emis un mandat internațional de arest

kp.md

În cadrul unei transmisiuni online care a făcut senzație și care a fost consacrată rolului coordonatorului coaliției de guvernare Vlad Plahotniuc în dosarul „bancherului negru” Gorbunțov, liderul „Partidului Nostru” amintea că pe parcursul ultimului an s-a referit în repetate rânduri la colaborarea strânsă pe care a stabilit-o în acest context cu organele de drept din diferite ţări.

„Din câte pricep eu, pe numele lui Plahotniuc va fi emis un mandat internaţional de arest”, a declarat Usatâi în cadrul transmisiunii online de marţi seara.

Usatîi a lăsat să se înţeleagă că are toate motivele să creadă că lucrurile vor evolua anume aşa. Potrivit afirmaţiilor liderului „Partidului Nostru”, acesta ar avea statutul procesual de martor în dosarul „Gorbunţov” care este investigat în una dintre ţările Uniunii Europene.

Acesta este derutat de activizarea ciudată a structurilor moldoveneşti de forţă. Cu doar două săptămâni înainte de scrutinul prezidenţial, odelegaţie a luat precipitat avionul spre Londra. Întreaga Moldovă este martorul unor evenimente calificate de mai muţi politicieni drept o „farsă rușinoasă”: procurori și polițiști pozează pe teritoriul ambasadei moldovenești din Londra (!) în compania lui Gorbunțov anunțat de Interpol în căutare la solicitarea… organelor de drept din Moldova.

Usatîi: probele noi l-ar putea aduce pe Plahotniuc la închisoare
Renato Usatîi afirma în cadrul transmisiunii online că ar fi descoperit motivele comportamentului straniu manifestat de Vlad Plahotniuc. „În cadrul unor activități speciale au fost identificate multe lucruri noi atât despre atentatul asupra lui Gorbunțov de la Londra, cât și despre atentatul comis pe teritoriul României”, a declarat acesta. Usatîi a promis să ducă lucrul până la capăt, să depună toată diligența „pentru ca adevărul să iasă șa suprafață într-un timp cât mai scurt”.

„Sper că atunci când faptele se vor adeveri (de altfel, pot spune astăzi că majoritatea dintre acestea deja au fost confirmate) pe Plahotniuc îl așteaptă ani grei de închisoare – pentru crearea unor grupări criminale organizate (GCO) și pentru organizarea unor infracțiuni grave pe teritoriul țărilor din UE”, a declarat Renato Usatîi.

Poliția și Procuratura încearcă să nimicească probele?

Adresându-se către anchetatori și procurori Renato Usatîi le-a recomandat să fie mai precauți ca să nu se pomenească complici la acoperirea unor infracțiuni investigate în țările UE.

„Petrusenco și procurorii controlați de Plahotniuc încearcă din 2014 să mă distrugă pe mine și „Partidul Nostru (acesta nimicește materialele din dosar – nota red). Ei nu au fost trași la răspundere penală pentru că încearcă să influențeze ancheta, încearcă să distrugă unele probe, încearcă să ascundă ceva de ancheta care se desfășoară în România și Marea Britanie”.

„Petrusenco este polițistul de la conferința de presă, cel care împreună cu procurorii a fost la Londra, la Gorbunțov”, a explicat Usatîi.

Usatâi susține că Plahotniuc intenționează să debusoleze ancheta fabricând acuzații împotriva sa

„Într-adevăr, noile detalii din dosarul cu depozițiile asasinului plătit Vitalie Proca șochează: din toate acestea am putea presupune că pe parcursul ultimilor patru ani procurorii și polițiștii din Moldova au încercat din răsputeri să influențeze dosarul penal instrumentat în România și Marea Britanie”, a precizat Usatîi.

Potrivit afirmațiilor lui Renato Usatâi, el personal figurează în acest dosar în calitate de martor și nu poate oferi prea multe detalii.

Usatâi a menţionat că Plahotniuc a intrat în panică atunci când în cadrul unei convorbiri telefonice, Proca, condamnat pentru un omor la comandă, a declarat că vrea să spună adevărul. Acesta afirmă că, Plahotniuc încearcă să obţină extrădarea lui Proca din România în Moldova „pentru a-l lichida şi a şterge urmele”

Renato Usatâi a povestit ce au discutat poliţiştii şi procurorii de la Chişinău la Londra cu Gorbunţov care este dat în căutare de Interpol. „Ei i-au povestit lui Gorbunţov despre negocierile lui Proca cu Malarciuc, care, trebuie să vă spun, într-adevăr au loc. Însă astăzi nu vă pot spune în detalii ce şi cum. Pentru că, astăzi, Plahotniuc deja face totul pentru a se „spăla de păcate”, a declarat Renato Usatâi. El a mai precizat că, la fel, este adevărat ca i-a transmis nişte bani lui Malarciuc, însă aceasta a fost coordonat cu organele de drept din România.

Vlad Plahotniuc n-a oferit niciun fel de comentarii referitori la aceste declaraţii ale lui Renato Usatâi.

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente