Ilan Șor reacționează după excluderea candidatei Inna Popenco din cursa electorală: „Ne-au transformat într-o adevărată forță politică!”

Ilan Șor
Foto: tribuna.md

Primarul Orheiului, Ilan Șor, a făcut publică poziția sa față de ultimele evenimente politice din Moldova și, nemijlocit, după excluderea din cursa electorală a candidatului partidului care-i poartă numele, Inna Popenco.

Șor spune că pe el l-au ținut în arest ca să nu candideze, să nu o poată susține pe Inna Popenco, să nu vorbească cu oamenii.

„Și asta nu le-a fost de ajuns. Bărbații duri de la putere au decis să se războiască cu o femeie care, de sine stătător, a încercat să câștige încrederea oamenilor și să le ofere posibilitatea să aleagă un om care nu este asociat cu actuala putere sau cu interese străine. Ei sunt niște lași și mizerabili, ei i-au luat în râs pe locuitorii Orheiului, iar asta nu va rămâne fără consecințe. Care a fost vina Innei? Că ea nu este unul dintre candidații mascați ai puterii? Că pe ea nu o cheamă Maia și că americanii nu au cerut susținerea ei? Că ea nu a făcut parte din guvernarea distructivă? Alegeri în Moldova? Nici nu poate fi vorba. Este un show regizat de mult timp, în care sunt implicați cei de la putere, dar și reprezentanții așa-numitei opoziției de dreapta”, spune Șor, prin intermediul avocaților, citat de tribuna.md.

Primarul de Orhei crede că Andrei Năstase a fost tras pe sfoară pentru ca să se retragă din cursa electorală, așa cum el într-adevăr nu a avut vreo înțelegere cu puterea.

„După care ei și-au continuat proiectul elaborat cu mult timp înainte. Eu nu mi-aș dori să mă pomenesc în locul lui Năstase când va înțelege că a fost tras pe sfoară, dar nici în locul celor care vor merge duminică la vot, iar mai târziu vor afla că au fost folosiți doar în scenariul diabolic. În ciuda acestui circ electoral, noi vom continua să le ajutăm persoanelor în vârstă, pensionarilor și veteranilor. Magazinele sociale vor fi deschise și vor funcționa în toată țara. Eu nu le voi permite să-i calce în picioare pe pensionari. Puterea crede că, prin samovolnicia sa, ne-a oprit? Dimpotrivă, prin acțiunile lor, ei ne-au transformat într-o adevărată forță politică. Puterea a treia! Și noi vom continua lupta noastră. Până la victorie!”, mai spune Șor.

Edilul face un apel către orheieni să nu meargă la vot.

„Haideți să le dăm o lecție regizorilor din umbră ai acestui show electoral!”, conchide el.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente