13 companii autohtone au participat la Expoziția Internațională „Food Fest”, organizată în Estonia

imag1195

13 companii autohtone au participat la Expoziția Internațională „Food Fest”, organizată la Tallinn, Estonia, în perioada 27-29 octombrie curent. Companiile au prezentat și oferit vizitatorilor fructe proaspete, uscate și procesate, mierea de albine și vinuri moldovenești.

Participarea acestora a fost posibilă datorită sprijinului  Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu programul Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) și Asociația producătorilor de fructe „Moldova Fruct”.

MIEPO a transportat mostrele pentru expoziție, a asigurat suport din partea experților sectoriali, a identificat surse financiare pentru acoperirea taxei de participare a companiilor și pentru construcția standului exposițional al Republicii Moldova.

Totodată, Ambasadă Republicii Moldova în Estonia a organizat o recepție B2B a exportatorilor din Republica Moldova cu cei mai mari importatori de produse agroalimentare din Estoniei și țările scandinave. Reprezentanții companiilor moldovenești au avut posibilitatea să informeze importatorii despre oportunitățile existente și au discutat posibilitatea inițierii unor parteneriate de afaceri.

Tallinn Food Fest 2016 este la cea de-a XVII-a ediţie și prezentă interes pentru industria alimentară, hoteluri, restaurante și preservicii de catering, comercianți cu amănuntul, importatori și producători. În cardul evenimentului au fost expuse o gamă largă de produse alimentare, băuturi alcoolice, tutun, ustensile de bucătărie, echipamente pentru bucătării, aparate de uz casnic, veselă, echipamente de servire, echipamente și mijloace pentru producerea, stocarea și vânzarea de produse alimentare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente