Un tânăr din Moldova a fost reținut pentru recrutarea cetățenilor în ISIS

isis_trail_of_terror_16x9_992

Un cetăţean al Republicii Moldova, care desfășura acțiuni de justificare publică a terorismului pe teritoriul țării, a fost identificat şi reţinut în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Serviciul de Informaţii şi Securitate a realizat un complex de măsuri speciale de investigaţii pe profil antiterorist, care au condus la stabilirea locului aflării persoanei, precum şi a informaţiilor, şi datelor cu privire la conexiunile acesteia cu entităţi teroriste din străinătate.

Bărbatul, de 29 ani, s-a aflat în vizorul ofiţerilor de informaţii mai bine de doi ani, acesta fiind fondatorul şi gestionarul unei comunităţi virtuale pe platforme online, prin care recruta noi adepţi din rândul cetăţenilor Republicii Moldova, şi disemina materiale de propagare a ideologiei jihadiste.

La fel, se cunoaşte că mai bine de un an, persoana s-a convertit la islam, pe teritoriul Republicii Moldova şi a adoptat comportament de factură jihadist-teroristă.

În privința acestuia a fost pornită o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art.279/2 CP – „Justificare publică a terorismului”.

Alte detalii cu privire la acest caz vor fi comunicate suplimentar.

1_12

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente