Stai toată ziua cu telefonul în mână sau în fața computerului. Te consideri cu siguranță un profi în gadgeturi, aplicații și softuri. Dar cât de informat și echipat ești în mediul online? Cât de corecți sunt pașii care îi faci în fiecare zi atunci când deschizi computerul, când navighezi pe internet, când downloadezi ceva, sau când accepți niște termeni de confidențialitate?

Dacă răspunsul este afirmativ, atunci cei din E-Government Center MoldovaCouncil of EuropeTEKEDU, și Generator Hub te provoacă să-ți testezi cunoștințele în cadrul evenimentului – Cyber Security Challenge. Evenimentul este deschis tuturor elevilor claselor liceale din municipiul Chișinău (clasa a X-XII).

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 29 octombrie vei avea parte de:

#1. Live demo cum îți poate fi hack-uit computerul;
#2. Dezmințirea sau confirmarea miturilor despre hackeri din filmele hollywoodiene;
#3. Concluzii cât de mult google cunoaște despre tine;
#4. Testarea cunoștințelor despre securitatea generală și despre datele personale;
#5. Posibilitatea de a genera idei cum să-ți sensibilizezi colegii privind securitatea cibernetică.

Organizatorii evenimentului  îți promit că lumea o vei vedea din alt unghi după acestă provocare.

Toți doritorii de a participa la sesiunea de informare vor completa formularul de aplicare până pe data de 25 octombrie. Ulterior, vor primi un email de confirmare.

Evenimentul se desfășoară în contextul lunii Securității Cibernetice și are scop sensibilizarea tinerilor privind riscurile și măsurile de securitate în mediul atât online, cât și offline. Luna Securității Cibernetice are loc în 27 țări, în cadrul căreia sunt organizate peste 400 de evenimente.

Formularul de aplicare îl găsești aici.  Locurile sunt limitate. Vor fi acceptați primii 40 de elevi înscriși.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina de Facebook a evenimentului.