A fost lansat logo-ul orașului București pentru Euro 2020. Care este elementul reprezentativ

1
Foto: mediafax.ro

Logo-ul oraşului gazdă Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională în capitala României. Podul Basarab este elementul reprezentativ, scrie MEDIAFAX.

Odată cu lansarea logo-ului oraşului gazdă Bucureşti, a fost expus pentru publicul larg, în faţa Arenei Naţionale, totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată şi înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează oraşele gazdă. Pentru Bucureşti a fost ales Podul Basarab.

Campionatul European din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiţiei, iar UEFA va aborda un format inedit pentru această ediţie. Astfel, România, alături de alte 12 ţări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 şi va găzdui la Bucureşti patru partide – trei din grupe şi una din optimi.

Photo Credit: radiochisinau.md
Photo Credit: radiochisinau.md

Strategia de dezvoltare, precum şi proiectele FRF pentru Euro 2020 presupun realizarea celor patru facilităţi de antrenament, a celor 400 de terenuri de fotbal, construcţia de autostrăzi, terminale aeroportuare, legături de transport între oraş şi aeroport, dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului. Pentru anul următor vor fi direcţionate trei milioane de euro pentru terenuri, iar cele patru stadioane Giuleşti, Dinamo, Ghencea şi Arcul de Triumf vor fi reconstruite.

Bucureşti se alătură astfel oraşelor gazdă Londra, Roma şi Baku, care au celebrat deja lansarea logo-ului turnelului. Urmează evenimente similare în celelalte nouă oraşe: Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen şi Sankt Petersburg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente