Guvernul a împrumutat peste 100 de milioane de euro pentru restructurarea Căii ferate

tren
Foto: railway.md

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a semnat astăzi Acordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Investiții, pentru implementarea proiectului de restructurare și reorganizare a Căii Ferate din Moldova. Pentru aceasta Guvernul împrumută în total de la BERD și BEI 105 milioane de euro.

Potrivit lui Iurie Chirinciuc, procesul de finanțare este desfășurat în complex cu împrumutul de la BERD, în valoare de 52,5 mln de euro. Banii sunt destinați pentru implementarea unor reforme de reorganizare a întreprinderii.

Directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii TOPALA, a subliniat că suma totală a împrumutului este de 105 milioane de euro (BERD și BEI), la care se adaugă și alte 5 milioane de euro nerambursabili, pe care îi oferă Uniunea Europeană, prin Fondul de Investiții de Vecinătate (NIF). Banii vor servi pentru procurarea locomotivelor și reabilitarea infrastructurii. Alte 250 mii de euro nerambursabili vin din Fondul special al acționarilor BERD pentru implementarea sistemului informațional de management energetic (EMIS), ratificat prin Legea nr.17, din 03.03.2016. Topală a asigurat că toate datele sunt transparente, iar detaliile sunt publicate și pe site-urile oficiale ale băncilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente