Soluția câinilor maidanezi la Cahul: Prinde un câine și dă-l în grija veterinarului

images-cms-image-000000354
Foto: deschide.md

Un grup de șapte voluntari din Cahul lucrează împreună cu primăria la o inițiativă pentru a rezolva problema câinilor maidanezi din oraș. Astfel, ei au demarat o campanie prin care îndeamnă cetățenii să semnaleze veterinarii adăpostului creat atunci când găsesc pe stradă câini maidanezi.

Pentru această problemă a fost înființat și un ONG care a demarat o campanie de colectare de fonduri pentru capturarea câinilor maidanezi. Din banii donatorilor, primarul Nicolae Dandiș a procurat o pușcă cu plasă care facilitează capturarea. Odată capturați, câinii sunt plasați în grija veterinarului adăpostului creat de primărie. Acolo sunt deja în jur de 150 de câini.

„Marea provocare este sa găsim persoane disponibile sa coopereze și să-și aducă aportul la bunăstarea și siguranța cetățenilor. Va fi mult mai ușor și mai repede cu ajutorul cetățenilor, fiindcă un grup de oameni nu reușește să rezolve problema unei comunități întregi”, a spus Alina Papanea, una din voluntarele inițiatoare.

Potrivit directorului Spitalului raional Cahul și Consilierul orășenesc Anatolie Malcov, în raionul Cahul, în primul semestru al anului 2016, după ajutor medical, mușcați de câini, s-au adresat 141 de persoane dintre care 35 copii. În orașul Cahul au fost înregistrate 72 de adresări de acest fel dintre care 8 copii.

Grupul de inițiativă a lansat și un apel către cetățenii care prind un câine maidanez, să apeleze veterinarul adăpostului.

caini

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente