„Am ajuns acum, în august să avem o moartă țară”: Un tânăr stabilit în SUA a dedicat o poezie Moldovei la 25 de ani de independență

nicu2
Foto: Facebook/Nicu Borta

Nicu Bortă, un tânăr originar din Costești, stabilit în Los Angeles, SUA, a dedicat o poezie Republicii Moldova și celor 25 de ani de independență. „25 de ani în urmă auzeai doar chiuieli/C-am scăpat și noi de jugul asuprit pe moldoveni…”, se spune în poezia recitată de tânăr, pe care a împărtășit-o cu prietenii săi pe rețelele de socializare.

Uneori îmi este mult mai simplu să-mi exprim nemulțumirea prin versuri. Poezia dedicată Republicii Moldova am scris-o după ce am discutat cu un om înțelept, cred eu, un conațional de-al nostru aflat aici, în State. De aceea începe poezia cu versul „Întâlnitu-m-am cu unu’”, a spus Nicu pentru ialovenionline.md.

Acesta spune că a scris-o foarte repede: în 15 sau 20 de minute, pentru că îi este mult mai ușor și cuvintele ies mai repede atunci când sufletu-l ți-e mâhnit și vrei să îți împărtășești nemulțumirea.

„Eu sunt genul de om care încearcă să-și respecte promisiunile. Nemulțumirea mea vine din nerespectarea promisiunilor făcute de oamenii care ne conduc, cum au fost promisiuni așa și rămân promisiuni. Nimeni nu întreprinde ceva să rezolve ceva, ba din contra, ne mai și fură (miliardul). Nemulțumirea mea vine din simplul motiv că mii de oameni aleg să părăsească țara și să plece undeva unde-i mai bine, fapt care se datorează tot acestor promisiuni neîndeplinite”, se arată dezamăgit tânărul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente