Insti­tu­tul Cul­tu­ral Român Bru­xe­l­les cele­brează 25 de ani de la inde­pen­dența R. Mol­dova prin spec­ta­co­lul de tea­tru „Made in Mol­dova”, sâm­bătă 27 august la ora 19.30 la Petit Thea­tre Mer­ce­lis din Bru­xe­l­les (rue Mercelis 13, 1050 ).

Spectacolul a fost produs în 2009 de Teatrul național Satiricus I. L. Caragiale, în regia directorului Alexandru Grecu, după un text de Constantin Cheianu. Piesa va fi jucată în română și va marca Ziua limbii române și spațiul cultural comun România-R. Moldova.

Bazat în exclusivitate pe fapte reale, „Made in Moldova” ironizează problemele de corupţie din R. Moldova într-o îmbinare alertă de muzică rapp, mișcare și text.

Suntem atraşi într-un joc periculos, noi, cetăţenii R. Moldova, un joc ce perturbă grav climatul moral din societate. Relaţiile umane sunt substituite prin relaţii financiare, iar omul începe să conteze mai mult prin puterea sa de cumpărare şi de vânzare decât prin umanitatea sa. Suntem o societate grav afectată de maladia corupţiei. Pornind de la aceste realităţi, am realizat un spectacol în care corupția este combătută cu ritmuri de rapp”, declară autorii proiectului, dramaturgul Constantin Cheianu şi regizorul Alexandru Grecu.

„La Bruxelles, departe de țară, rar avem ocazia să vedem un spectacol de-al nostru, de acasă, în română. Comunitatea își poate reîntâlni actorii preferați, poate comunica și împărtăși dorul de meleagurile natale…”, susține Adriana Rotaru, inițiatoarea acestui turneu și membră a comunității de cetățeni din R. Moldova care trăiesc în Belgia.

Satiricus este un teatru de factură modernă, fondat în 1990 la inițiativa regizorului Alexandru Grecu cu scopul de a prezenta spectacole pluridisciplinare incitante care combină textul, dansul, cântecul și expresia corporală.

Distribuție: Viorel Cornescu, Irina Rusu, Vasile Cașu, Lilia Cazacu, Igor Mitreanu, Elena Oleinic, Ludmila Gheorghița, Valentin Delinschi, Nina Todereico, Vitalie Ţapu, Ion Grosu, Arcadie Răcilă, Petru Bouroș, Leonid Buzurnâi, Iurie Popa.

Biletele pot fi rezervate la adresa de e-mail [email protected] sau achiziționate în seara spectacolului.
Prețul:
– 18 euro/persoană
– 15 euro/persoană cu reducere pentru grupuri organizate (minimum 7 persoane), copii, studenți și pensionari.

Detalii despre cum se poate obține un bilet pe pagina de Facebook a evenimentului.