CoderDojo caută voluntari pentru a ghida copiii spre o viitoare carieră IT

coderdojo

Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, care susține inițiative educaționale în IT, este interesat de extinderea programului CoderDojo.

coderdojo2Acest program, prezent în 45 de țări în toată lumea, în 450 de orașe și localități, este o mișcare internațională care a apărut pentru prima dată în anul 2011, în Irlanda. Conceptul CoderDojo constă în inițierea copiilor în domeniul IT în afara programului școlar, prin metode neformale. Aceste sesiuni sunt facilitate de mentori voluntari. În cadrul programului, copiii și tinerii de 7 – 17 ani învață cum să dezvolte aplicații mobile, site-uri web, jocuri ș.a.

În Republica Moldova primul CoderDojo a fost initiat de compania YOPESO la 7 iunie 2014. Astfel, în fiecare sâmbătă, se organizează training-uri pentru elevii dornici de a cunoaște mai multe în domeniul programării.

Participarea la program este gratuită datorită implicării voluntare a mentorilor și organizatorilor, oferirea gratuită a salilor de lucru. Elevii trebuie doar să-și aducă propriile notebook-uri.

Voluntari pot fi și studenții care învață la IT.

Pentru mai multe contactați [email protected] 

Pentru a vă înregistra completați acest formular: Voluntar CoderDojo

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente