Poți să vezi Parisul și să câștigi 70.000 de euro. Participă la concursul „Liberté-Égalité-Fraternité” 2016

1
Foto: bunadimineata.ro

Organizațiile non-guvernamentale (ONG) și candidați individuali, indiferent de naționalitate și la frontiere, sunt invitați să prezinte dosarul său pentru a câștiga premiul pentru Drepturile Omului al Republicii Franceze – 2016 „Liberté-Égalité-Fraternité”.

Oferit de către prim-ministru al guvernului francez, acest premiu, înființat în 1988, este acordat în semn de recunoaștere și sprijin pentru proiecte individuale sau colective efectuate în Franța sau în străinătate, indiferent de naționalitate sau frontiere. Participanții trebuia să fi realizat un proiect despre cele două teme:

Tema 1 – apărarea și protecția migranților.

Tema 2 – reprezentarea și apărarea drepturilor persoanelor cu handicap în temeiul Convenției Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap.

Cinci finaliști, laureații acestui premiu, vor fi chemați la Paris, acolo, unde va avea loc ceremonia oficială. Primul – ministru va oferi câștigătorilor câte o medalie și un premiu total, în valoare, de 70.000 de euro. Următorii cinci câștigători vor primi câte o medalie cu o mențiune specială și vor fi premiați de către ambasadoru Franței din țara de origine.

Photo Credit: ambafrance-rsa.org
Photo Credit: ambafrance-rsa.org

Pentru a participa la acest concurs trebuie să consultați mai întâi regulamentul acestuia, pe care îl găsiți la această adresă. Dosarul candidatului trebuie să conțină următoarele:
# O scrisoare de intenție, care trebuie să fie semnată de președintele ONG-ului, sau organizației în care activați.
# Formularul de cerere care poate fi descărcat de pe site-ul CNCDH
#
 O prezentare a ONG-ului pe care îl reprezentați
# Coordonatele poștale și bancare a ONG-ului sau ale candidatului individual.

Dosarul trebuie trimis organizatorilor până pe data de 30 septembrie 2016, pe adresa: 35, rue Saint-Dominique – 75007 Paris – France sau pe adresa electronică din partea de jos a acestei pagini.

După ce dosarele vor fi analizate de către Secretariatul Comisiei, rezultatele vor fi făcute publice în jurul datei de 10 decembrie 2016. Pentru a afla mai multe informații despre concurs, nu ezitați să accesați pagina organizatorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente