Li se promitea un salariu decent în România. Tinere din sudul țării, impuse să presteze servicii sexuale la Galați

23957d7eef1c945c258b61513fa13963
Foto: Poliția de Frontieră

Un grup infracțional specializat în traficul de ființe umane, cu scop de exploatare sexuală, a fost deconspirat de angajații Poliției de Frontieră. Conform informațiilor operative, acumulate pe parcursul a patru luni de zile de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, suspecții racolau tinere din raionul Cahul, cu vârste cuprinse între 19-25 de ani. Majoritatea fetelor făceau parte din familii social-vulnerabile și erau convinse de membrii rețelei prin promisiuni cu caracter financiar pentru prestarea serviciilor sexule pe teritoriul României.

La data de 10 august, în cadrul acțiunilor speciale de investigaţie şi de urmărire penală, realizate în regiunea raionului Cahul, polițiștii de frontieră au reținut un membru activ al grupului în timp ce racola telefonic o domnișoară. Suspectul, cetățean al Republicii Moldova de 23 de ani, avea rolul de a recruta tinere, după care să le transmită unor cetățeni români. Cei din urmă preluau fetele și le perfectau actele necesare.

Ulterior, promițându-le un salariu decent în România, le transportau în orașul Galați. Pentru ele se închiriau apartamente, unde erau impuse să presteze servicii sexuale.

Din cercetările primare s-a stabilit că suspecții le promiteau tinerelor 50% din suma primită din partea clienților, ulterior înscenau datorii nefondate pe care acestea trebuiau să le achite și prin constrângere erau supuse exploatării sexuale continue.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală privind traficul de fiinţe umane, iar dacă va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

În prezent, polițiștii de frontieră desfăşoară măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea identificării altor victime, cât şi reţinerea tuturor complicilor.

De menționat că doi membri ai grupului, cetățeni români, au fost reținuți de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Galați, care în prezent se află în arest preventiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente