(foto) Pompierii moldoveni au primit uniforme noi de la cea mai mare companie americană de specialitate

pompier1
Foto: Егор Тетюшев

Zece pompieri din Chișinău beneficiază de echipamente noi primite în dar de la americani, asta după ce pompierul moldovean Dmitrii Polșcin a participat la un training de instruire în State și a ajuns ulterior pe coperta unei reviste celebre din SUA specializată în acest domeniu.

La sfârșitul lunii aprilie curent, pompierul din Republica Moldova Dmitrii Polșcin a participat la un training de instruire pentru pompieri în statul Indiana, Statele Unite ale Americii. Conferința Internațională pentru instructor de pompieri FDIC 2016 a ținut 10 zile, timp în care mii de pompieri au avut parte de instruiri și aplicații, demonstrându-și performanțele, dar și realizând un schimb de experiență.

La conferință au participat 30 de mii de pompieri din SUA și Canada, Dumitru Polșcin fiind unicul pompier din Europa și respectiv din Republica Moldova. Acasă, pompierul a revenit cu impresii și experiențe de nedescris, dar și cu prieteni și multe diplome.

Ulterior, pompierul a ajuns pe coperta unei reviste celebre din SUA, specializată în acest domeniu. Publicația americană „International Fire Fighter” l-a plasat pe prima pagină cu ocazia celebrării a 50 de ani de la apariţia revistei.

Datorită acestor conexiuni, compania americană Globe Turnout Gear, cea care oferă echipament pentru pompierii americani, cu susținerea publicației „International Fire Fighter” și Ambasada SUA în Moldova, zece pompieri vor beneficia de echipament nou. Conform caracteristicilor de specialitate, aceste echipamente pot proteja pompierii în zonele termice cu fum și foc, fiind rezistente la temperaturi de până la 900 de grade Celsius. Pentru ca aceste costume să ajungă la salvatorii moldoveni, Ambasada Statelor Unite ale Americii a contribuit la transportarea mărfii, aducând costumele în detașament. Conform unor estimări prealabile, ținutele de luptă valorează 35 de mii de dolari americani.

pompier
PC: Егор Тетюшев
pompier2
PC: Егор Тетюшев
pompier3
PC: Егор Тетюшев
pompier4
PC: Егор Тетюшев
pompier5
PC: Егор Тетюшев
pompier6
PC: Егор Тетюшев
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente