(video) O femeie a fost surprinsă în timp ce fura hainele donate nevoiașilor de la „Banca de haine”

2
Foto: Facebook/ Ghena Freeptuleac

De două săptămâni a fost lansat proiectul „Banca de haine” prin care au fost amplasate cinci boxe pentru colectarea de bunuri, în cinci sectoare ale Capitalei. Deși mai mulți oameni nu au rămas indiferenți față de necesitățile copiilor nevoiași, s-au găsit și persoane care să-i prejudicieze.

Astfel, o femeie a fost filmată cum fura hainele destinate nevoiașilor, prin donații de la o „Bancă de haine”. Fapta s-a produs în sectorul Botanica al Capitalei, lângă supermarketul de pe bulevardul Decebal. Femeia mai întâi a umblat prin sacoșe, apoi și-a însușit două dintre pachete. Hainele erau puse lângă boxă pentru că aceasta era arhiplină.

Pentru a preîntâmpina asemenea situații, organizatorii roagă persoanele care vor să facă donații să fie atente în momentul în care merg să lase bunurile în boxă. Dacă aceasta este deja plină, donatorii sunt rugați să nu lase pachetele lângă boxă, ci să revină când aceasta va fi goală.

De asemenea, în cazul în care ați observat nereguli, telefonați la numărul de telefon 022 46 32 28 / 0698 88 133 sau lăsați un mesaj pe pagina de Facebook.

Menționăm că de la începutul acestei campanii au fost colectate 3,5 tone de bunuri. Printre acestea sunt: haine, încălțăminte, jucării, accesorii și lenjerie de pat. Au fost distribuite 1.460 de kilograme de haine în următoarele direcții:

  1. Garderobe sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei: Ucrainca – 315 kg, Climăuți – 164 de kg, Fetești – 159 de kg, Coșcalia – 159 de kg, Pojoreni – 165 de kg.
  2. Familii și persoane asistate prin intermediul Centrului de Consultanță „În brațele mamei” – 77 de kg.
  3. Organizații sociale partenere: Fundația Regina Pacis – 175 de kg, Centrul de găzduire a persoanelor fără de adăpost stabil – 246 de kg.

 

2
Photo Credit: Facebook/ Ghena Freeptuleac
1
Photo Credit: Facebook/ Ghena Freeptuleac

Sursa video: Facebook/ Ghena Freeptuleac

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente