(foto) 3,5 tone de haine din garderobele sociale „Diaconia” au prins a doua viață în mâinile nevoiașilor

IMG_4464

Acum două săptămâni, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat proiectul „Banca de haine”. Cinci boxe pentru colectarea de bunuri au fost amplasate în cinci sectoare ale capitalei, iar oamenii au fost îndemnaţi să susțină proiectul prin donații de haine, încălțăminte, lenjerie de pat și alte bunuri.

Primele rezultate indică o cantitate de aproape 3,5 tone de bunuri donate și sute de oameni care s-au implicat în acest exercițiu de solidaritate. Toate aceste bunuri vor prinde o a doua viață în mâinile celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Igor Belei, director Misiunea Socială „Diaconia”:  Nu ne-am așteptat la o asemenea mobilizare din partea oamenilor. Graficul eliberării boxelor va fi ajustat pe parcurs, în funcție de cantitatea și periodicitatea donațiilor, dar acum, rugăm toată lumea să ne ajute în acest efort comun de solidaritate. Vă invităm să fiți parte a acestui proces, astfel încât, atunci când vedeți că boxa este plină, să nu lăsați pungile lângă boxă, dar să reveniți după ce aceasta va fi eliberată.  Cele mai multe donații le așteptăm pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, astfel încât în intervalul acestor zile reușim să mobilizăm mai eficient resursele pe care le avem.

IMG_1267

Până în prezent, prin intermediul boxelor pentru colectare de bunuri, au fost donate aproximativ 3,5 tone de haine, încălțăminte, jucării, accesorii și lenjerie de pat. Au fost  distribuite 1460 de kilograme de haine, în următoarele direcții:

  1. Garderobe sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei: Ucrainca – 315 de kg, Climăuți – 164 de kg, Fetești – 159 de kg, Coșcalia – 159 de kg, Pojoreni – 165 kg.
  2. Familii și persoane asistate prin intermediul Centrului de Consultanță „În brațele mamei” – 77 kg.
  3. Organizații sociale partenere: Fundația Regina Pacis- 175 kg, Centrul de găzduire a persoanelor fără de adăpost stabil – 246 kg.

IMG_4461

Diaconia mulțumește celor care s-au alăturat acestei acțiuni și donează în susținerea aproapelui aflat în dificultate utilizând boxa pentru donații. La fel, venim cu reamintirea unor indicații care ar fi bine să fie respectate, în scopul gestiunii eficiente și facilitarea procesului de donație:

  • Bunurile trebuie să fie îngrijite, spălate și aranjate.
  • Toate donațiile, inclusiv jucăriile, este indicat să fie plasate în pungi. Astfel, păstrăm acuratețea lucrurilor donate atât în momentul plasării acestora în boxe, cât și în procesul de colectare și sortare.
  • Dacă, în momentul în care ați mers să lăsați donația în boxă, boxa este deja plină, rugăm să nu lăsați punga cu donații lângă boxă.
  • Dacă observați că boxa este plină sau ați observat nereguli, telefonați la numărul de telefon 022 46 32 28 / 0698 88 133 sau lăsați-ne un mesaj pe pagina de Facebook. După ce boxa va fi golită, veți anunțat când puteți reveni pentru a duce la finalitate gestul Dvs. de bunătate.

IMG_1277

Campaniile frumoase se fac cu împreună cu oamenii buni. Mulțumim că sunteți alături de Misiunea Socială „Diaconia”.

IMG_1180

IMG_4355

IMG_4579IMG_0954

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente