(video) ANTRIM Incoming Travel Forum – platformă de colaborare pentru actorii din sectorul turismului

13726615_10154310416393607_190509695826248066_n
Foto: Facebook / Katiusha Kurmaeva

În data de 20 iulie la Chișinău s-a desfășurat „ANTRIM Incoming Travel Forum”, în cadrul căruia asociațiile cu profil de turism receptor din Republica Moldova și România au încheiat un acord de colaborare.

Emilian Dzugas, Președinte ANTRIM:Organizarea unui eveniment dedicat primordial turismului receptor s-a dovedit a fi pentru noi o necesitate, pentru a consolida poziția și viziunea sectorului și a crea relații de durată atât între reprezentanții mediului de afaceri, cât și cu partenerii guvernamentali, donatorii străini și omologii noștri din alte țări. Au fost abordate subiecte sensibile care trebuie conștientizate de sector, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru industrie”.

Scopul evenimentului a fost de a crea o platformă de colaborare între actorii din toate domeniile conexe industriei turismului, care, unindu-și eforturile, să-și amplifice rezultatele. Astfel se va contribui la crearea unei imagini destoinice a țării, atât pentru conaționalii care își doresc să revină acasă și să inițieze o afacere în acest domeniu, cât și pentru partenerii internaționali, care oferă suport strategic în dezvoltarea acestei industrii complexe.

 

Photo Credit: Andrei Curăraru
Photo Credit: Andrei Curăraru

Stanislav Rusu, Director General Agenția Turismului a RM:Numărul turiștilor străini care aleg Moldova drept destinație este în continuă creștere și, deoarece considerăm că există un mare potențial, vom oferi întregul suport pentru dezvoltarea domeniului. Mizăm pe consolidarea unor opinii comune cu prestatorii de servicii de turism din regiune și formarea unei platforme unice publice-private de implementare a acțiunilor de dezvoltare a turismului la nivel de țară.”

În cadrul forumului, Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Asociația de Incoming România (AIR) au semnat un acord de parteneriat în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare în domeniul turismului dintre cele două asociații și a relațiilor de afaceri dintre membrii acestora. Semnarea acordului va facilita dezvoltarea și promovarea de noi produse turistice regionale Republica Moldova – România.

 

Photo Credit: Facebook / Svetlana Matvievici
Photo Credit: Facebook / Svetlana Matvievici

Geeta Raj, Ofițer de Programe USAID: „Dezvoltarea de produse turistice calitative va permite Moldovei să devină mai competitivă ca destinație turistică. În acest scop, USAID adoptă o abordare complexă la nivel de industrie, cu un accent deosebit pe consolidarea capacităților companiilor de turism și operatori, asociațiilor din sector și agenției guvernamentale de profil”.

Monica Babuc, Ministrul Culturii al RM:Consider importantă și benefică stabilirea de parteneriate între asociațiile de profil, iar semnarea acestui acord este un eveniment important pentru industria turismului din R. Moldova, în special pentru mediul de afaceri și va avea un impact pozitiv de promovare a imaginii țării noastre, a culturii și valorilor autentice”.

La forum au participat peste 80 de reprezentanți ai industriei turismului din Moldova – tur-operatori, agenții de turism, hotele, vinării, organizatori de evenimente, parteneri de dezvoltare, asociații de profil – care au abordat subiecte actuale, precum: crearea produselor turistice inovative și promovarea acestora pe piețe specifice, în coordonare cu un program strategic de promovare a țării, elaborat de Autoritatea Națională și aplicat cu eforturi comune.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova si în cooperare cu Agenția Austriacă de Dezvoltare.

Despre suportul USAID în industria turismului

Începând cu anul 2013, cu suportul USAID au fost realizați pași importanți pentru brandingul, poziționarea și promovarea Republicii Moldova drept destinație turistică, fiind definită și oferta turistică a țării. Pentru a spori atractivitatea Moldovei din punct de vedere istoric, cultural și gastronomic, precum și pentru a valorifica tradițiile milenare în vinificație, turismul vinicol a fost identificat ca fiind produsul turistic cu cel mai mare potențial de creștere.

Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova a adoptat o abordare complexă a domeniului, care se concentrează asupra următoarelor aspecte: promovarea Moldovei ca destinație turistică pe piețele-cheie (campanii, expoziții, branding de țară cu Pomul Vieții și Vinul Moldovei, promovare în presa internațională etc.); modernizarea serviciilor turistice (vinării, pensiuni rurale, artizani etc.); dezvoltarea de noi produse turistice (tururi vinicole și gastronomice, drumeții, ciclism, MICE); îmbunătățirea forței de muncă a sectorului (cunoștințe despre produse, serviciul clienți etc.); creșterea calității furnizorilor de servicii turistice; asigurarea unui cadru legal favorabil pentru turismul intern; elaborarea unei politici de turism și a unei strategii în comun cu Organizația Mondială a Turismului.

 

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente