(foto) Elevii din Moldova au obținut două medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică 2016

1
Foto: edu.gov.md

Elevii din Republica Moldova s-au întors acasă cu o Medalie de argint, o Medalie de bronz și o Mențiune de onoare, obținute la Olimpiada Internaţională de Fizică, ediția a 47-a. Competiția s-a desfășurat în perioada 10-17 iulie 2016, în orașul Zurich, Elveția, reunind circa 400 de participanți din 89 de ţări.

Potrivit consultantului principal al Direcției învățământ preuniversitar a Ministerului Educației Victor Păgînu, tinerii și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice în diverse domenii ale fizicii clasice și moderne. Ca rezultat, Gleb Vizitiv, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, a cucerit Medalia de argint, iar colegul său, Laurențiu Calancea, a obținut Medalia de bronz. Mențiunea de onoare i-a revenit lui Eugeniu Dimitriu, elev în clasa a XI-a la același liceu.

Photo Credit: edu.gov.md
Photo Credit: edu.gov.md

„Gleb Vizitiv a luat parte și la edițiile anterioare ale Olimpiadei Internaţionale de Fizică, cucerind două medalii de bronz. Observăm că anul curent el și-a îmbunătățit performanța.  Tinerii sunt motivați să participe la asemenea concursuri prestigioase, deoarece ele le oferă posibilitatea de a studia la unele dintre cele mai renumite universități. Și Gleb Vizitiv , și Laurențiu Calancea au fost deja admiși la universități de peste hotare”, a precizat Victor Păgînu.

Echipa națională a fost formată din 5 elevi şi 2 profesori. Republica Moldova participă la Olimpiada Internaţională de Fizică începând cu anul 1995.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente