12 medalii de aur, 15 de argint şi 24 de bronz – Rezultatul Moldovei la „Cupa Mondială la Kickboxing”

dsc00363

Joi, 19 mai, a avut loc Conferinţa de presă dedicată rezultatelor obţinute de echipa Republicii Moldova la „Cupa Mondială la Kickboxing 2016, ediţia XXII”. În cadrul conferinţei a participat Ministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu, Viceministrul Tineretului şi Sportului Ivan Florean, Preşedintele Federaţiei Naţionale de Oriental – Kickboxing Todor Gorea şi antrenorul principal de lot Eugen Musalimov.

Menţionăm că, în perioada 12-15 mai, 2016, în oraşul Budapesta (Ungaria) s-a desfăşurat „Cupa Mondială la Kickboxing 2016, ediţia XXII”, la care au participat mai mult de 2300 de sportivi din 36 de țări.

Federația Națională de Oriental – Kickboxing, a fost reprezentată de 63 de sportivi din mai multe localităţi ale ţării.
Echipa naţională s-a clasat pe locul 8 între echipe şi locul 5 printre cluburi, obţinând astfel: 12 medalii de aur, 15 medalii de argint şi 24 medalii de bronz.

Tinerii sportivi au fost felicitaţi de către Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu, care a remarcat importanța rezultatelor obţinute şi perseverenţa de care au dat dovadă.

„Noi ca autoritate publică centrală ne bucurăm de rezultatele obţinute, vedem o creştere la probele importante care au o rezonanţă la nivel internaţional, ceea ce s-a întâmplat la Budapesta confirmă că Federaţia de Kickboxing este în ascensiune. Apreciez mult efortul antrenorilor care au contribuit considerabil la victoria fiecărui sportiv, mă mândresc cu talentul sportivilor noştri, care reprezintă geografia Republicii Moldova şi sper ca pe viitor să avem o eficienţă şi mai mare pe plan naţional şi internaţional”, a menţionat Ministrul.

Ca obiectiv principal pentru anul 2017, echipa naţională de kickboxing îşi propune să participe la Campionatul European la kickboxing, rezerevat seniori, care se va desfăşura în luna octombrie, în Antalya (Turcia), acesta reprezentând un turneu de licențiere pentru Jocurile Mondiale a genurilor de sport neolimpice 2017, care va avea loc în Polonia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente