Serghei Tarnovschi se întoarce acasă cu trei medalii la Cupa Mondială la kaiac-canoe

Fratii
Foto: olympic.md

Talentatul sportiv Serghei Tarnovschi în vârstă de 18 ani a evoluat excelent în cadrul etapei a doua a Cupei Mondiale la kaiac-canoe, desfășurate la Racice, Cehia, reușind să adune în palmares trei medalii.

Conform unui comunicat emis de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, de remarcat în cadrul competiției a fost și succesul fraților Tarnovschi, Serghei și Oleg, care au dominat finala probei de canoe dublu, 1000 metri, în cadrul căreia au reușit să-i devanseze pe renumiții canoiști  Sebastian Brendel (multiplu campion olimpic și mondial) și Ian Vandrei din Germania.

În aceeași cursă finală pe locul VIII s-a situat perechea Ilie Sprînceanu-Oleg Nuța, Republica Moldova. Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au mai urcat pe podiumul de premiere după finala probei de canoe simplu, 500 metri. Serghei a cucerit medalia de aur, Oleg a fost distins cu medalia de bronz, locul doi revenind cehului Martin Kuksa.

Cea de-a treia medalie, de data aceasta  de argint, i-a revenit lui Serghei Tarnovschi în proba de canoe simplu, 1000 de metri. Președintele Federației republicane Iacob Buhnă a remarcat de asemenea prezența promițătoare a sportivului moldovean Arcadie Goncearov în vârstă de 15 ani, clasat pe locul XII pe distanța de 5000 metri la canoe simplu.

După cum a mai precizat Iacob Buhnă, până la deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, Serghei Tarnovschi, alături de alți membri ai echipei naționale, va mai participa la Campionatul Europei, programat în perioada 24-26 iunie la Moscova.

PC: olympic.md
PC: olympic.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente