Veste bună! Luptătoarea Mariana Cherdivară-Eșanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

DSC_2049

Încă un succes pentru sportul din Moldova! Țara noastră va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din luna august și de luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu.

Acest lucru a fost cunoscut miercuri, 11 mai, după ce Federaţia Internaţională de Lupte (United World Wrestling) a dat publicităţii lista sportivilor, calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. După ce licenţele olimpice au fost obţinute de luptătorii de stil liber Evghenii Nedealco, 74 de kilograme şi Nicolae Ceban, 96 de kilograme.

Federația Internațională de Lupte a informat federația națională de profil că Oksana Herhel (Ucraina) a fost depistată pozitiv la controlul antidoping. Aceasta o învinsese în semifinala turneului olimpic de calificare pe Mariana Cherdivară-Eșanu. În urma descalificării luptătoarei ucrainene, dreptul de a participa la Olimpiadă i-a revenit sportivei moldovene.

Astfel, Federaţia Unificată de Lupte din Moldova are trei membri ai Selecţionatei Olimpice a Republicii Moldova. Cei mai mulţi membri ai delegaţiei Republicii Moldova, şapte la număr, reprezintă Federaţia de Atletism.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente