Scrisoare deschisă către Corina Fusu de la absolvenții Liceului Dante Alighieri

corinafusu23
Foto: Corina Fusu și joaca de-a trollerii PC: captură Privesc.eu

Elevii absolvenți ai Liceului Teoretic Dante Alighieri îi scriu prin intermediul echipei #diez o scrisoare deschisă, ministrei Educației, Corina Fusu, în care o întreabă dacă îi este rușine de rezultatele pe care l-au obținut în acest an dificil pentru liceul în care au învățat.

„Doamnă Corina Fusu, și acum vă este rușine cu „Dante Alighieri”?

Ana-Maria Țulea, singura elevă din țară care a obținut 10 pe linie la examenele de Bacalaureat 2016, a absolvit LT „Dante Alighieri”.

Tot în 2016, eleva Sorina Noroc a obținut titlul de „Absolventul Anului”.

Elevii claselor a IX-a și-au confirmat, la examenele de absolvire a gimnaziului, notele anuale. Menționăm că, în fiecare sală de clasă, elevii au avut, pe lângă profesorii-asistenți din liceu, câte un reprezentant de la Ministerul Educației sau de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, ceea ce înseamnă câte 5 monitori externi la fiecare examen (au mai fost astfel de cazuri într-o altă instituție?).

Elevii claselor a XII-a au susținut examenele de Bacalaureat, cea mai frecventă notă fiind 8 (100 de note de 8 dintr-un total de 248 de note).  Felicitări!

Toate aceste reușite au fost înregistrate pe parcursul anului de învățămînt 2015-2016, timp în care LT „Dante Alighieri” a funcționat fără un director!

Cam așa ne-am descurcat.    

Drept răsplată, profesorii care au instruit acești elevi au fost lipsiți de dreptul de a participa în orice comisie de evaluare. Astfel, dacă inițial unii pedagogi făceau parte din listele membrilor de comisii, au fost, mai tîrziu, excluși.

Doamnă Corina Fusu, tot vă mai este rușine cu liceul nostru?  Probabil veți rămâne singura cu acest sentiment, fiindcă orice persoană competentă va aprecia astfel de rezultate.

Plecăciuni în fața profesorilor din partea elevilor”.

Vedeți mesajul în care Corina Fusu spune că îi este rușine

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente