BAC 2016: Elevilor de la liceul Dante Alighieri li se încalcă dreptul de a avea nota „10” din oficiu la limba străină

danteali
Foto: Captură video Liceul Dante Alighieri

Deși au toate actele în regulă, unui grup de șapte elevi de la Liceul Teoretic Dante Alighieri din Capitală nu i se respectă dreptul de a avea nota „10” din oficiu la limba străină din cauza unui scandal birocratic.

Atașăm scrisoarea trimisă de elevi:

EXAMENE  CU RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ – NERECUNOSCUTE LA NOI ACASĂ

„Șapte elevi ai clasei a XII-a, de la LT „Dante Alighieri” au susținut examene la limba străină, cu recunoaștere internațională – CELI (limba italiană) și TOEFL (limba engleză). În urma promovării acestora, elevii dețin certificatele, dar și celelalte acte necesare pentru acordarea notei 10 din oficiu la proba de examen la limba străină, în cadrul sesiunii de BAC 2016. Este nevoie de autentificarea documentelor cu ștampila instituției.

Dat fiind faptul că LT „Dante Alighieri” se află în proces de judecată cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, iar colectivul profesoral se află în conflict cu directorul desemnat, nu este permis accesul la ștampila instituţiei.

Situația respectivă este complexă și, la o profundă analizare a acesteia, poziția profesorilor și a părinților este justificată. Totuși, noi, elevii, nu ne referim la conflictul creat, ci la nedreptatea la care am fost supuși. Spunem acest lucru, fiindcă ne sunt respinse toate actele care au fost prezentate conform termenului stabilit, din cauza faptului că „dreptul la ştampila instituţiei îl are doar directorul”.

Noi respectăm poziția profesorilor și a părinților noștri și nu vedem nicio legătură între situația conflictuală și activitățile/performanțele pe care le înregistrează elevii. Până în acest moment, elevii liceului și-au făcut studiile și s-au implicat în orice tip de activitate, indiferent de ceea ce s-a întâmplat la nivel de conducere a instituției și suntem siguri că așa este firesc.

Considerăm că, fiind o situație excepțională, organele de conducere ale sistemului de învățământ trebuie să autentifice actele, pentru că avem aceleași drepturi ca toți elevii din Republica Moldova, or, altfel, dreptul nostru este, evident, încălcat.

Cerem să fim tratați ca și ceilalți elevi care au susținut examenele cu recunoaștere internațională și să nu fie justificată încălcarea dreptului nostru cu situația de conflict existentă, pentru că această raportare este total greșită.”

Vedeți aici Lista certificatelor de care ai nevoie pentru a primi 10 la Limba Străină

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente