Ceadîr-Lunga: 15 familii ale căror case au fost distruse în urma ploilor abundente vor primi locuințe noi

2
Foto: citynews.ro

15 familii din orașul Ceadîr-Lunga, ale căror case au fost distruse în urma ploilor abundente, vor primi apartamente noi pe teritoriul orașului. Despre aceasta a declarat prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, în cadrul unui briefing de presă la Comrat, informează gagauzinfo.md.

Potrivit lui, pe 28 iunie, la Ceadîr-Lunga a avut loc ședința comisiei pentru lichidarea consecințelor inundațiilor, în urma căreia au fost identificate persoanele care au nevoie de ajutor din partea statului.

„15 familii au nevoie de o locuință nouă. În comun cu agenția TIKA și primăria orașului Ceadîr-Lunga s-a decis că pînă la 1 octombrie a anului curent, toate cele 15 familii vor beneficia de apartamente noi”, a menționat Ceban.

Adjunctul bașcanului a declarat că acest proiect va fi finanțat de agenția turcă de dezvoltare și cooperare TIKA.

„Există două opțiuni: fie apartamentele vor fi oferite într-una dintre clădirile existente, care va fi renovată sau va fi construit un bloc de 15 etaje”, a spus Ceban.

Pentru proiectarea clădirii, în Găgăuzia, în viitorul apropiat va sosi un grup de ingineri turci.

Pe lângă oferirea locuințelor, agenția va aloca aproximativ trei milioane de lei pentru curățarea albiei râului Stratan, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

„În urma vizitei bașcanului în Turcia și întâlnirilor purtate cu președintele, prim-ministrul și directorul agenției TIKA, prietenii noștri turci și-au exprimat dorința de a ne ajuta în această situație dificilă”, – a spus Vadim Ceban.

Amintim că în urma ploilor abundente din noaptea de 13 spre 14 iunie, partea centrală a orașului Ceadîr-Lunga a fost inundată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente