(foto, video) La terasele „Wine Friendly” din Chișinău este răcoare mulțumită evenimentelor „Wine Live”

AFP_3145
Foto: Wine Friendly Restaurants

Muzică live, sfaturile cunoscătorilor și vinuri răcoritoare perfecte pentru sezonul estival – albe, rose, spumante și ice wine – toate îi atrag pe pasionații de vinuri la terasele „Wine Friendly” din capitală.

Pe 17 iunie un nou eveniment din campania „Wine Live” a fost găzduit de restaurantul „Codru”, acreditat „Wine Friendly”, unde vizitatorii au socializat într-o atmosferă de chill-out, cultivându-și cultura de consum conștient a vinurilor de calitate.

Wine Friendly Restaurants

Andrei Țurcanu, somelier: „Mă bucur foarte mult că la eveniment sunt prezenți tinerii. Au început și ei să consume vin, iar până nu demult această băutură era pentru cei care își permiteau, deci și la noi se formează o cultură a vinului. Fiind o țară care produce vin de mii de ani, trebuie să știm cum să savurăm acest produs. Azi degustăm vinuri de vară, albe și rose, iar rose-ul câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorului.”

Wine Friendly Restaurants

Mihaela Roșcov, blogger: „Toți pasionații de vinuri ar trebui să participe la asemenea degustări. În primul rând, pentru a avea o cultură a vinului, iar în al doilea – pentru a cunoaște localurile „Wine Friendly”, în care se servește vin de calitate într-o atmosferă prielnică. Când gustăm un vin bun la o terasă, acompaniat de muzică bună, asta ne predispune la comunicare, la bună dispoziție.”

Wine Friendly Restaurants

Loredana Gamurari, consumatoare: „Mă bucur că se organizează astfel de evenimente la noi și că vin persoane tot mai multe. Consider că este important, deoarece în Moldova este vin de calitate, foarte bun, pe care trebuie să-l promovăm și să simțim gustul lui. Iar pentru a simți gustul trebuie să fim educați, școliți în cultura vinului.”

Wine Friendly Restaurants

Evenimentele „Wine Live” sunt destinate clienților fideli ai restaurantelor acreditate „Wine Friendly”, dar și tuturor celor care își doresc să deguste vinurile, să le cunoască și să devină amici ai Vinului Moldovei.

Fii și tu Wine Friendly!

Wine Friendly Restaurants

Wine Friendly Restaurants

Wine Friendly Restaurants

Wine Friendly Restaurants

Campania „Wine Live” continuă și va cuprinde 12 evenimente complexe cu degustări, muzică, prezentări și masterclass-uri tematice. Următorul eveniment va avea loc chiar mâine, iar numărul de locuri este limitat, deci grăbește-te să te înscrii!

Aici găsești agenda și informații detaliate despre evenimentele campaniei.

Urmărește-ne pe  pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

Despre Programul „Wine Friendly”

Wine Friendly Restaurants

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. În cele două ediții anterioare ale campaniei „Wine Friendly” au fost acreditate 22 de localuri din capitală, care în prezent poartă cu mândrie însemnul calității serviciului de vinuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente