#Suntem alături de refugiați. Ziua Mondială a Refugiatului va fi celebrată la Chișinău

1
Foto: europafm.ro

Un recital al orchestrei model al Ministerului Afacerilor Interne, prezentări ale copiilor refugiați, activități interactive vor fi organizate în cadrul unui eveniment comemorativ care va marca Ziua Mondială a Refugiatului pe 18 iunie în Parcul Valea Morilor, în apropiere de scările principale, între orele 12:00-16:00.

Mesajul acestei campanii  #SUNTEM ALĂTURI DE REFUGIAȚI  este că refugiații sunt oameni la fel ca noi, care au fost forțați să fugă pentru a-și salva viața.

Evenimentul este organizat de către Biroul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) împreună cu Biroul Migrație și Azil, Direcția Refugiați și partenerii săi de implementare Centrul de Drept al Avocaților,  Centrul de Caritate pentru Refugiați; Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”.

La festivitate vor fi prezenți reprezentanți ai comunității refugiaților, reprezentanți ai guvernului, membrii corpului diplomatic, mass-media, agențiile ONU și societatea civilă.

Photo Credit: Facebook/UNHCR-Moldova‎

Evenimentul va avea următorul program:

 

12:00 – 13:00        Vizitarea standurilor cu lucrări expuse, activități pentru copii

13:15 – 14:15        Recital al orchestrei model al Ministerului Afacerilor Interne

14:15 – 16:00        Discursuri oficiale

Program prezentat de copiii refugiați

Ziua Mondială a Refugiatului (ZMR) a fost marcată pentru prima dată în 2001. Zeci de mii de oameni din întreaga lume au avut nevoie de timp ca să recunoască și să aprecieze contribuția pentru societate, a persoanelor forțate să fugă pentru a-și salva viața. ZMR este marcată anual în peste 100 de țări, printr-o varietate de evenimente implicând oficiali guvernamentali, celebrități și însăși persoanele strămutate.

În perioada în care trăim, există mai multe persoane strămutate forțat din cauza conflictelor, decât în orice altă perioadă după cel de-al doilea război mondial. Acest număr fără precedent a plasat UNHCR și partenerii săi într-o situație extrem de dificilă, dar din păcate, situația continuă să se intensifice. De aceea, ne propunem să creem o empatie publică față de refugiați și față de munca noastră de a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente