BAC 2016: Peste 18 mii de elevi susțin astăzi proba de examen la Limba Străină

exams
Foto: commons.bcit.ca

Astăzi, 10 iunie, candidații la bacalaureat susțin proba la limba străină. Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare informează că la această probă de examen au fost admiși 18.171 de candidați, dintre care 10.630 – la limba engleză, 7 .127 – la franceză, 238 – la germană, 84 – la spaniolă, 52 de candidați – la limba italiană și 40 – la limba turcă.

Din numărul total de candidați, peste 460 au fost notați cu „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la limba străină, deoarece dețin certificate cu recunoaștere internațională sau pentru că au obținut locuri premiante la olimpiadele republicane de profil. Față de sesiunea din 2015, s-a dublat numărul elevilor care au luat nota „10” (zece), din oficiu, în baza certificatelor recunoscute internațional, fapt ce demonstrează interesul sporit al tinerilor pentru a însuși o limbă de circulație internațională.

Următoarea probă la examenul de bacalaureat va avea loc marți, 14 iunie. Candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală, iar candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Ministerul Educației le urează candidaților succes în continuare și le recomandă să fie responsabili. Dacă vor fi prinși copiind sau că dețin asupra lor materiale interzise, candidaților li se vor anula notele, inclusiv la probele care deja au avut loc. Ei nu vor mai fi admiși la celelalte probe de examen, având posibilitatea de a susține repetat bacalaureatul abia la anul viitor.

Atenționăm că vor fi anulate și lucrările candidaților care, în timpul probei, vor plasa pe internet postări ce conțin teste de la examen și/sau soluții la itemii propuși în teste.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente