BAC 2016: Examenul la Limba Străină a ajuns pe rețelele de socializare

eng1

Subiectele la examenele de Limba Engleza și Franceză, pe care le sustin astăzi absolvenții de licee, au fost plasate pe rețeaua de socializare Odnoklassniki. Din imaginile postate se vede că acestea au fost făcute de un cadru didactic.

Vezi aici Ce subiecte au primit elevii la proba de limba engleză la examenul de BAC.

Menționăm că astăzi, 10 iunie, candidații la bacalaureat susțin proba la limba străină. La această probă de examen au fost admiși 18.171 de candidați, dintre care 10.630 – la limba engleză, 7 .127 – la franceză, 238 – la germană, 84 – la spaniolă, 52 de candidați – la limba italiană și 40 – la limba turcă.

Totodată, dacă candidații vor fi prinși copiind sau că dețin asupra lor materiale interzise, acestora li se vor anula notele, inclusiv la probele care deja au avut loc. Ei nu vor mai fi admiși la celelalte probe de examen, având posibilitatea de a susține repetat bacalaureatul abia la anul viitor.

Astfel, potrivit prevederilor Codului contravențional, publicarea subiectelor examenului de bacalaureat și/sau a celor de absolvire a ciclului gimnazial, precum și a soluțiilor la acestea până la începutul examenului sau pe durata desfășurării lui se sancționează cu amendă.

Pentru persoanele fizice amenda constituie 1.000 – 3.000 de lei, iar pentru persoanele juridice amenda este de 5.000 – 8.000 de lei.

Amenzi între 5.000 – 8.000 de lei vor plăti și persoanele cu funcție de răspundere care vor admite astfel de fraude, totodată acestea urmând să fie private și de dreptul de a deține anumite funcții sau de dreptul de a desfășura anumite activități pe un termen de la 3 luni la un an.

Menționăm că, în urma abaterilor documentate și sesizate în cadrul desfășurării sesiunii de examene din vara anului 2015, au fost întocmite și transmise în instanța de judecată pentru aplicarea amenzii contravenționale 14 procese-verbale cu privire la contravenții, inclusiv în 4 cazuri au fost identificați contravenienți persoane juridice.

Imaginile alăturate ne-au fost trimise de un cititor. Dacă ai și tu un subiect de știre, nu ezita să ne scrii la [email protected] sau pe pagina de Facebook.

image2

engleză1

CORECTAT

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente