Deschiderea Festivalului „descOPERĂ”, planificată pentru astăzi, amânată cu o zi

13335712_521262064740829_6992858160264828206_n

Ministerul Culturii al Republicii Molodva anunță contramandarea concertului Strauss de astăzi, 03 iunie, din cadrul Festivalului de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ”, care urma să aibă loc la teatrul de vară Butuceni.

„Contramandarea are loc în legătură cu decretarea de către Președintele Republicii Moldova a zilei de astăzi, 3 iunie, drept „zi de doliu național” pentru a cinsti memoria victimelor accidentului aviatic al elicopterului Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), pentru care ne exprimăm regretul profund și aducem sincere condoleanțe rudelor și apropiaților”, se menționează în mesajul remis de Ministerul Culturii.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în data de 4 iunie, ora 19:30, urmată de opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi.

Opera „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi și închiderea Festivalului rămân în vigoare pentru duminică, 05 iunie, ora 19:30, conform programului anunțat anterior.

Organizarea evenimentelor de muzică de operă în aer liber este o sarcină dificilă, deoarece spațiul ales trebuie să ofere condiții acustice de excepție. Unicitatea festivalului „descOPERĂ” constă în faptul că vizitatorii vor putea descoperi frumusețea muzicii clasice într-un cadru inedit: spațiu rural, parte a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, amfiteatrul natural al căruia asigură o sonoritate ideală pentru orchestră și vocile soliștilor de operă. În plus, festivalul va reprezenta o experiență cu adevărat inedită, deoarece va îmbina armonios opera cu vinurile și gastronomia locală.

Spectacolele din cadrul festivalului „descOPERĂ”, dirijate de maestrul Friedrich Pfeiffer, Austria, vor fi susținute de 14 soliști de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Pentru informații sumplimentare despre festivalul „descOPERĂ” accesați http://www.descopera.co/ sau pagina de Facebook a evenimentului.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente