(foto) Un sirian care avea conexiuni cu rețelele teroriste islamice a fost expulzat din Moldova

2

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a identificat şi reţinut un cetăţean străin, afiliat doctrinelor fundamentaliste promovate de organizaţiile teroriste internaţionale.

Bărbatul, cetăţean al Siriei, a fost monitorizat de către ofiţerii SIS pe parcursul a şase luni. Informaţiile acumulate au confirmat conexiunile acestuia cu entităţi teroriste precum „DAESH” şi „HEZBOLLAH”, inclusiv şi relaţia sa cu exponenţi externi aflaţi în zone de influenţă ale organizaţiilor teroriste internaţionale.

Actualmente, organele de ocrotire a normelor de drept desfăşoară măsuri speciale de investigaţie privind circumstanţele intrării şi aflării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

În context, reieşind din eventualele riscuri cu caracter terorist, generate de prezenţa străinului pe teritoriul Republicii Moldova, cetăţeanul sirian a fost declarat persoană indezirabilă şi obligat să părăsească ţara, în conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale, urmare a acţiunilor comune ale ofiţerilor SIS şi ai Biroului Migraţie şi Azil al MAI.

6

1

2

3

4

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente