15 caricaturi care ilustrează dezastrele naturale vor fi expuse în Săptămâna Europenă a Energiei Durabile

1
Foto: christchurchaughton.org.uk

Pentru prima dată la Chișinău va fi prezentată expoziția, întitulată „Cum abordăm problema schimbărilor climatice”, pe 13-30 iunie, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Moldova, la Galeria de Artă Centrului Comercial Shopping MallDova. Aceasta a fost realizată datorită muncii impresionante a caricaturiștilor suedezi și a studenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova.

Folosind umorul și satira, artiștii și-au arătat viziunile și au ilustrat angajamentul faţă de subiectul climei, lucrările acestora reprezentând un apel autentic la o atitudine mai responsabilă faţă de această problemă.

Expoziţia „Cum abordăm problema schimbărilor climatice”, a fost creată de Institutul Suedez, alături de cinci caricaturist suedezi: Magnus Bard, Riber Hansson, Helena Lindholm, Karin Sunvisson şi Love Antell. În afară de lucrările celor cinci caricaturiști suedezi, expoziția include 15 lucrări ale studenților Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, care oferă o privire alarmantă şi dezarmantă asupra subiectului schimbărilor climatice.

Expoziția este organizată în Moldova în parteneriat cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Galeria de Artă a Centrului Comercial Shopping MallDova, Ambasada Suediei în Chișinău și Institutul suedez. Curatorul acestui eveniment este Vasile Sitari, Artist Plastic, Maestru în Arte, AMTAP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente