„Baletul în creația lui Vasile Dohotaru” – o expoziție specială pentru cei ce apreciază frumosul

dohocollage
Foto: Vasile Dohotaru

Joi, 19 mai, ora 15.00, în incinta Centrului Expozițional Constantin Brâncuși, va fi vernisată expoziția personală de pictură, grafică și sculptură a artistului plastic Vasile Dohotaru – „Baletul în creația lui Vasile Dohotaru”.

Vasile Dohotaru
Vasile Dohotaru

În cadrul expoziției se vor prezenta lucrări din ciclul de balet din toate perioadele creației artistului. Baletul în opera pictorului cuprinde lucrări de o dinamică, alegorie și vibrație aparte. Dohotaru redă senzația și surpriza, prin culoare, pată, linie, îndepărtându-se de academism, îmbrățișând tradițiile folclorice.

Universul lui Vasile Dohotaru comunică prin culori, ritm cromatic şi dinamică, astfel limbajul său este unul captiv, misterios și magic.

Artistul, născut la 10 aprilie 1955 în satul Curchi, Orhei, în anul 1980 a absolvit Facultatea de Grafică şi Pictură a Universității Pedagogice „C.D. Uşinski” din Odessa, Ucraina.

Din 1990 este membru al UAP din Moldova. În 1996 devine membru al UAP din România, iar din 1997 – membru al AIAP UNESCO. În 1990 îi este conferit titlul de Maestru în Arte, iar în 2000 devine laureat al Premiului „Mihai Eminescu”.

Prima sa expoziţie personală a avut loc în anul 1981, în or. Odessa, Ucraina, după care au urmat altele, organizate în mai multe oraşe din România, Rusia, Germania, Ucraina. Începând cu anul 1988 participă la diverse expoziţii de grup, printre care Expoziţiile – Concurs Saloanele Moldovei şi Autumnala, saloanele Basarabiei, Bucureşti etc.

Pe parcursul activității sale, maestrul în artă Vasile Dohotaru a vernisat zeci de expoziții aproape în întreaga Europă, lucrările sale făcând parte din colecții de stat ale Muzeului de Artă al Moldovei și la București.

 

Vasile Dohotaru
Vasile Dohotaru

Expoziția poate fi văzută la Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi din Chișinău, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 3, în perioada 19 mai – 5 iunie 2016. Deschidere: joi, 19 mai 2016, ora 15.00.

Detalii în evenimentul de pe Facebook.

 

Creația lui Vasile Dohotaru
Creația lui Vasile Dohotaru
Creația lui Vasile Dohotaru
Creația lui Vasile Dohotaru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente