(foto) Cum arată Chișinăul – #UnArtOras pe rețelele de socializare

1
Foto: Photo Credit: facebook.com/nicollecolomee

Chișinăul a devenit un oraș cufundat în artă. Acest lucru se datorează celor 50 de opere reprezentative ale picturii naționale care au fost replicate pe panourile publicitare ale orașului. Astfel, acestea nu au invadat doar Capitala în artă, dar și rețelele de socializare. Picturile reprezintă un dar pentru chișinăuieni, dar și un omagiu adus oamenilor de artă.

Autorii acestui proiect sunt niște tineri din echipa Vintage, susținută de Ministerul Culturii în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, companiile, Prime Capital, Varo-inform și Publicis, grație cărora a fost posibilă realizarea proiectului.

De asemenea, locuitorii orașului sunt încurajați să promoveze acest proiect făcând mai multe fotografii sau selfi-uri cu panourile instalate recent. Autorii proiectului vor organiza și un concurs unde aceste fotografii ar putea fi premiate.

Operele de artă pot fi revăzute pe parcursul unei luni de zile pe străzile Chișinăului. Panourile stradale vor fi amplasate în zona centrală a orașului (Gradina Publică Ștefan cel Mare, ASEM, bd. Grigore Vieru, str. 31 august) și pe console mari la intersecțiile principale (Râșcani, Botanica, Buiucani, Ciocana etc.).

 

Photo Credit: facebook.com/carmina.vicol
Photo Credit: facebook.com/traian.chivriga
Photo Credit: facebook.com/traian.chivriga

 

Photo Credit: facebook.com/nicollecolomee

 

Photo Credit: instagram/doisapte

Photo Credit: facebook.com/kayuyum.koban

 

Photo Credit: instagram/kayuyum
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente