Un grup de activiști civici protestează împotriva deschiderii delfinariului de la Chișinău

delfin1

Aproape 500 de persoane au semnat deja petiția prin care luptă împotriva deschiderii delfinariului de la Chișinău preconizată pentru 27 mai 2016.

La început de luna mai când a apărut informația despre apariția delfinariului de la Chișinău, s-a creat ad-hoc și o petiție care este semnată deja de aproape 500 de persoane. 

Azi, 24 mai, s-a lansat o altă petiție a Grupului Rețeaua Civică Urbană, care promite o campanie mai amplă, inclusiv prin trimiterea scrisorilor către deputaților din Guvernul Republicii Moldova.

„La Chișinău se deschide un local al distracțiilor crude cu animalele: Delfinariu.

De aceea noi chemam pe toți cei neindiferenți, activi și cu gândire liberă, pe 27 mai ora 13.00 lângă Manej la Protestul împotriva deschiderii și funcționării Delfinariului.

În timp ce în toate țările dezvoltate, delfinariile se închid, și se adopta legi împotriva folosirii delfinilor și balenelor în scop comercial, în țara noastră, unde nu exista nicio lege ce apară drepturile animalelor, se deschide un delfinariu.

La sute de kilometri de mare, în apă cu clor, o să fie intreținuți delfinii.

În libertate, zilnic delfinii parcurg până la 160 km și se scufundă la o adâncime de 200 m, mișcarea fiind un factor de supraviețuire, condiții pe care niciun delfinariu nu le poate oferi.

Un șir de țări au declarat delfinariile incapabile să răspundă la cerințele de trai a delfinilor, iar în India aceștia au fost declarați personalități, datorită intelectului lor.

Delfinii iubesc libertatea!
Orice delfinariu, este o închisoare de termenul trecutului.
Delfinii nu trebuie să trăiască în suferință pentru 15 minute de show, și veniturile proprietarilor.

Chemăm toți iubitorii de animale să protestăm, pentru a nu permite acestui tip de business să ia amploare. Fiecare bilet cumpărat este o zi în plus de chinuri pentru delfini!” scriu activiștii civici într-un eveniment de protest pe Facebook. 

Reamintim că delfinariul de la Chișinău este deschis în rețeaua delfinariilor Nemo, care există și la Odessa.

Delfinariul se află la adresa: str. Andrei Doga, 26, și va avea deschiderea oficială la 27 mai. Delfinariul va putea primi până la 520 de spectatori, iar pregătirile pentru construcția delfinariului sunt foarte minuțioase, deoarece aceste mamifere sunt foarte fine și trebuie tratate la cel mai înalt nivel. Inițial delfinariul va avea patru delfini și două foci.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente