(foto) Tânăr de 17 ani reținut pentru escrocherie. Fura motocicletele chiar de sub nasul vânzătorilor

123456

Angajații poliției criminale din Orhei au reținut un tânăr de 17 ani, domiciliat în or. Sîngerei, care se bănuiește în dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înșelăciune sau abuz de încredere, cu cauzarea de daune în proporții considerabile.

Urmare a măsurilor operative de investigații, oamenii legii au stabilit că la 27 aprilie, curent bănuitul, sub pretextul unui cumpărător de bună credință, a însușit prin înșelăciune și încredere, de la un locuitor al satului Jora de Mijloc, raionul Orhei, o motocicletă de model „Yamaha”, valoarea căreia fiind estimată la suma de aproximativ 40000 lei. Vânzătorul, împreună cu pretinsul cumpărător au verificat cum merge motocicleta pe traseu, după care suspectul a solicitat să se deplaseze de unul singur, astfel, vânzătorul a rămas în mijlocul drumului fără bani şi fără motocicletă.

La 20 mai, polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul suspectului din or. Sîngerei, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate 2 motociclete de tip sport. Suspectul a descompletat motocicleta sustrasă din Orhei, iar piesele le-a montat la cealaltă.

În acest caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru excrocherie și urmează să stabilească proveniența, celei de-a doua motociclete, deoarece bănuitul nu a putut explica de unde o deține.

Pentru comiterea infracțiunii de excrocherie, legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care intenționați să vindeți un bun, unei persoane necunoscute. Solicitații pretinsului „cumpărător” să vă prezinte actele de identitate sau copia lor. În cazul în care ați fost înșelat nu ezitați să apelați imediat la ajutorul Poliției, formând numărul scurt 902.

12345678

234567

1234567

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente