(video) Prinși la furat! Poliția a reținut șase hoți de buzunare ce operau în transportul public

Рисунок18-700×352
Foto: Poliția Capitalei

În doar două zile, forțele de ordine au documentat şi reţinut în flagrant şase hoţi de buzunare, care ţinteau potenţialele victime în transportul public urban.

În primul caz este vorba despre un individ în vârstă de 43 ani, anterior judecat pentru diverse infracţiuni, a fost reţinut în flagrant delict după ce a sustras portmoneul din geanta unei femei în timp ce se deplasa cu maxi-taxi de pe linia 166. Portomoneul cu bani a fost reîntors victimei, iar făptaşul a fost condus la inspectorat pentru documentare.

Alţi doi hoţi de buzunare cu vârstele de 38 şi respectiv 52 ani, au fost capturaţi de poliţişti în maxi-taxi de pe ruta 186, după ce au sustras din geanta unei femei portmoneul cu bani şi acte de identitate. Bănuiţii anterior au fost condamnaţi pentru infracţiuni de jaf şi tâlhărie. În cadrul audierilor desfăşurate, indivizii şi-au recunoscut vinovăţia.

Un caz de pungăşie a fost descoperit de către un grup de cetăţeni, în timp ce se deplasau cu troleibuzul de pe ruta 24. Doi indivizi cu vârstele de 29 ani şi respectiv 35, au fost observaţi şi reţinuţi de pasageri, după ce ar fi încercat să sustragă bani din geanta taxatorului. Ulterior un echipaj al poliţiei a fost informat despre tentativă de furt, care i-au reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri.

Iar o locuitoare a capitalei în vârstă de 29 ani, a fost reţinută de poliţişti în maxi-taxi de pe linia 113, după ce a sustras din buzunarul unui bărbat bani în sumă de 800 lei şi 250 euro. În toate cazurile poliţiştii au iniţiat urmărirea penală pentru a stabili cu exactitate circumstanţele săvârşirii infracţiunilor. Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuiţii reţinuţi de poliţişti riscă sancţiuni cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

În acest context, Poliţia capitalei atenţionează şi recomandă următoarele:

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente